Gde ima zabranu, a gde će moći da igra Đoković?

Prvi teniser sveta Novak Đoković je prelomio.

Izvor: MS

Utorak, 15.02.2022.

16:23

Gde ima zabranu, a gde će moći da igra Đoković?
EPA-EFE/JAMES ROSS

Čak i po cenu trofeja neće se vakcinisati, što bi moglo u mnogome da se odrazi na njegovu karijeri i (ne)učešće na raznim turnirima.

Zato je jedno od glavnih pitanja gde će sve srpski as moći da igra?

Poznato je da, nakon što je propustio Australijan open, sezonu kreće iz Dubaija sledeće nedelje, na turniru iz serije 500.

Ujedinjeni Arapski Emirati ne traže kompletnu dokumentaciju u vezi sa vakcinacijom, a na sve to Đoković ima dobar odnos sa organizatorima turnira, gde je pet puta bio pobednik.

Međutim, posle toga bi Đoković mogao da upadne u probleme.

Prema pravilima u SAD, Đokovićć ne ispunjava uslove za nastup na Indijan Velsu, na kome je i prijavljen, kao i Majamiju, gde je neophodna vakcinacija.

Sve je to podložno promenama, pa će Novak igrati na kartu da je u decembru preležao koronavirus, ali su velike šanse da preskoči američku turneju.
EPA/EFE/ DIEGO FEDELE
Još veća neizvesnost vlada za sezonu na šljaci.

Sledi Monte Karlo, gde je Novaku rezidencija, i u Francuskoj su se pravila promenila i Novak će imati rok do 16. aprila da uđe u tu zemlju, zbog preležanog virusa i perioda od četiri meseca, koliko je predviđen.

Monte Karlo je na programu od 9. do 17. aprila i postoji velika verovatnoća da Novak zaigra ako ostanu ovakvi uslovi.

Izvesno je da će Đoković učestvovati na Srbija openu, čiji je i sam organizator, kao i u Madridu i Rimu jer Španija i Italija ne zahtevaju vakcinaciju pri ulazu u te zemlje, već da je preležan kovid u poslednjih šest meseci ili negativan PCR test u poslednja 72 sata.

Što se tiče Grend slemova, prvi je na programu Rolan Garos i tu su francuski parlamentarci oborili odluku da stranci ulaze nevakcinisani i ostaje pravilo četiri meseca od preležanog kovida, što znači da bi Đoković ostao van domašaja jer se igra u maju.

Postoje najave da bi taj period mogao da se produži na šest meseci, što bi išlo u korist svetskom broju jedan.

Na Vimbldonu neće biti problema, jer Britanci zahtevaju samo negativan test 72 sata pre ulaska u zemlju, uz obavezan desetodnevni karantin, ali je problem US Open.

Amerikanci zatvaraju vrata nevakcinisanima...

Sve posle toga je neizvesno jer jesen dolazi i da se vidi kako će pandemija na svet da utiče.

Ipak, i sve ovo je pitanje jer su pravila trenutno na snazi i ne zna se kakvih će promena biti, što znači da Novak Đoković mora da živi u neprekidnoj neizvesnosti i "od turnira do turnira".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

200 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: