Đoković: Odustaću od trofeja, ali se neću vakcinisati

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da nije "antivakser", ali i da bi pre propustio naredne najveće turnire nego primio vakcinu protiv koronavirusa.

Izvor:

Utorak, 15.02.2022.

07:46

Đoković: Odustaću od trofeja, ali se neću vakcinisati
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Novak je spreman da propusti velike turnire ako je za učešće na njima potrebna obavezna vakcinacija.

Srpski teniser je u intervjuu za "BBC" rekao da je to cena koju je spreman da plati.

"Da, to je cena koju sam spreman da platim. Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo. Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće", rekao je Đoković na tu temu i dodao:

"Moj um je otvoren kada je u pitanju mogućnost da budem vakcinisan u budućnosti jer svi zajedno pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje kada je u pitanju borba protiv kovida. Ponavljam, nikad nisam bio protiv vakcinacije i nadam se da ćemo svi vrlo brzo videti skori kraj ovog virusa. Trudim se da držim um otvorenim jer se svi trudimo da pronađemo najbolje moguće rešenje. Niko ne želi da bude u ovoj situaciji u kojoj smo mi kolektivno već dve godine. Deo sam globalnog sporta koji se igra svake nedelje na različitim lokacijama. Razumem posledice svoje odluke. Jedna od posledica je da ne idem u Australiju, bio sam spreman na to. Razumem da danas ne biti vakcinisan, znači da ne mogu da putujem na većinu turnira".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

453 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: