Srbija velikim preokretom završila EP VIDEO

Futsal reprezentacija Srbije pobedom nad domaćom selekcijom Holandije rezultatom 3:2 (0:1) završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Izvor: SS

Petak, 28.01.2022.

19:30

Srbija velikim preokretom završila EP VIDEO
Foto: Profimedia

Uprkos pobedi, "orlovi" su eliminisani sa šampionata, pošto imaju samo tri osvojena boda, ali i veoma lošu gol razliku – 6:12.

Na ovaj način Srbija je izbacila domaću selekciju, pošto je Portugalija pobedila Ukrajinu rezultatom 1:0, pa je stvoren krug od tri reprezentacije u kom je Ukrajina najbolja zbog gol-razlike.

Kao prva iz grupe A dalje je otišla Portugalija sa maksimalnim učinkom.

Selekcija Holandije se od starta opredelila za potpunu defanzivu, ali je u 3. minutu imala sreće da rano povede.

Martinus je pobegao Rajčeviću, otresao ga sa leđa i potom proturio loptu kroz noge golmanu Momčiloviću za vođstvo.
Nastavili su potom domaći sa destrukcijom igre, a srpski igrači su sve više pritiskali i nizali šanse koje nisu koristili.

Tako je ostalo do kraja prvog poluvremena, a opet nakon tri minuta igre u nastavku Holandija je došla do gola.

Ponovo uz puno sreće, pošto je posle šuta koji je išao van gola, lopta pogodila Stefana Rakića i promenila smer, te odsela pravo u mreži Momčilovića.
Ali, i ovog puta se pokazalo da je 2:0 najopasniji rezultat, u šta su se uverili i Holanđani. Srbija je krenula u veliki preokret.

Najpre je Slobodan Rajčević, koji do sada nije igrao zbog koronavirusa, uhvatio sjajan volej i poslao izuzetno precizan udarac u dalji ugao za 2:1.
"Ušla je voda u uši" Holanđana", a onda je za 30 sekundi uspeo srpski tim da dođe do dva gola potpunog preokreta.

Najpre je Denis Ramić završio akciju, praktično, "tri na nula" i poravnao na 2:2, a onda je već u sledećoj akciji Stojčevski doneo velikih 3:2.
Sve se okrenulo za samo 30 sekundi, pa je Holandija morala da napadne, što nije činila ceo meč. I pet minuta pre kraja je imala priliku za izjednačenje i prolaz.

Rajčević je skrivio penal koji je izveo Buzambu, ali je šutirao pored leve stative.

Do kraja je Holandija napadala i sa petoricom, ali je Momčilović upisao nekoliko sjajnih intervencija i tako sačuvao pobedu Srbiji, te izbacio Holanđane iz daljeg takmičenja.

Sva dešavanja iz Amsterdama pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: