Zvezdin preokret za osam minuta: Ivanić režirao, Ohi opet pogodio

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su austrijski LASK 2:1 (2:1) u drugoj proveri na pripremama u Antaliji.

Izvor: MS

Petak, 28.01.2022.

15:00

Zvezdin preokret za osam minuta: Ivanić režirao, Ohi opet pogodio
Foto: Starsport

Preokretom za osam minuta u prvom poluvremenu, prvak Srbije je došao do prvenca u Turskoj.

Tada su u 32. i 39. minutu pogađali Ohi Omoidžuanfo i kapiten Aleksandar Katai. Prethodno je, u 17. minutu, za ekipu iz Linca pogodio Husein Balić.

Nakon remija sa Mariborom (1:1), kada je takođe Ohi bio strelac, sada su izabranici Dejana Stankovića došli do prve pobede ove zime.
Foto: Starsport
Crvena zvezda je, kao i protiv Maribora, morala da kreće iz minusa.

Uvertiru u vođstvo austrijskog tima dao je Slavoljub Srnić kada je pogodio prečku sa svega pet metara, a morao je da bude smireniji.

U jeku incijative crveno-belih pukla je kontra rivala, Balić je sa polovine pobegao Rodiću, Dragović je bio rezervisan i dao mu je prostor, a krilo LASK-a savladalo Popovića za 0:1.

Minus nije sputao ekipu Stankovića, Ohi je pogodio stativu ubrzo, da bi bio efikasan i drugi meč.

Odlično je sačekao loptu Ivanića u prostor, pobegao je kompletnoj odbrani i realizovao zicer.

Samo sedam minuta kasnije slična situacija, Ivanić je ponovo bio u ulozi asistenta, ali sada za Aleksandra Kataija, koji je pogodio suprotan ugao.

U nastavku je Zvezda mogla da uveća razliku, Ohi je imao zicer na startu drugog poluvremena, ubrzo je i Ivanić bio u šansi, ali je golman LASK-a Šlager u oba navrata izašao kao pobednik.

Najbliži izjednačenju Austrijanci su bili u 57. minutu, ali je Popović istrčao i odbranio udarac.

Do kraja nije bilo uzbuđena i Crvena zvezda je upisala prvenac na pripremama u Turskoj.

Tok meča mogli ste da pratite na našem sajtu.

Tok meča:

Foto: STARSPORT
15.00 Početak utakmice

4‘ Prečka! Velika prilika za Slavoljuba Srnića. Znaju Austrijanci odakle preti opasnost stoga od starta udvajaju Ohija. Norvežanin je nekako proturio loptu do Rodića koji samog na petercu pronalazi Srnića. Vezista crveno-belih je mogao da stane i namesti se, ali je brzopleto udario loptu glavom i pogodio gornji deo prečke.

17‘ Gol! Husein Balić je strelac. Sjajna kontra austrijske ekipe, krunisana je odlično završnicom 25-godišnjeg fudbalera. Prebrz je bio Balić koji je loptu pokupio na sredinu terena i sam završio akciju.

21‘ Stativa! Nova prilika za Zvezdu. Ovoga puta je Gajić probio po desnoj strani i "zavrnuo" loptu u sredinu. Živković ju je preskočio, da bi ona došla do Ohija čiji udarac brani protivnički golman, nakon čega ona odlazi u korner. 24‘ Nova prilika za LASK. Ubitačne su kontre austrijske ekipe. Moglo je biti i opasnije, ali šut sa ivice šesnaesterca odlazi daleko od stative.
Foto: STARSPORT
24‘ Nova prilika za LASK. Ubitačne su kontre austrijske ekipe. Moglo je biti i opasnije, ali šut sa ivice šesnaesterca odlazi daleko od stative.

32‘ Gol! Zvezda je izjednačila – 1:1. Ponovo je strelac Ohi, kao i protiv Maribora. Maestralno ga je pronašao Ivanić, a Norvežanin je utrčao iza zadnjih linija odbrane LASK-a, izbegavši ofsajd zamku i lako je realizovao 1 na 1 sa golmanom.

39‘ Gol! Zvezda preokreće sa zamo sedam minuta – 1:2. Praktično isti gol. Ponovo je u ulozi asistenta bio Ivanić koji je loptu poslao iza defanzivaca austrijske ekipe. Ovoga puta tu se našao Aleksandar Katai koji je nekoliko lepih poteze koja su prethodila krunisao golom.

Poluvreme: Izabranici Dejana Stankovića na pauzu odlaze sa prednošću 2:1 uprkos tome što su bili u zaostatku. Drugo poluvreme

47' – Šansa! Ohi je mogao još jednom da se upiše, ali je odbranio golman LASK-a.

57' – Prilike na obe strane! Pvo je Ivanić mogao da uveća razliku, da bi Zoran Popović sprečio izjednačenje u samo dva minuta.

70' Bez uzbuđenja. LASK pokušava da poravna rezultat, ali se Zvezda dobro brani. Nema velike opasnosti po gol rezerviste Gordića.

85' Ulazimo u sam finiš meča. Opao je ritam.

Kraj!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: