U Pekingu zvanično otvorena Olimpijska sela

Tri olimpijska sela, dva u Pekingu i jedno u Žangdjakou, službeno su otvorila svoja vrata sportistima koji će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 27.01.2022.

21:30

U Pekingu zvanično otvorena Olimpijska sela
EPA/EFE/ROMAN PILIPEY

Sela u pekinškoj četvrti Čaojan i obližnjem Jancinu imaju više od 3.500 kreveta, dok će selo u Žangđakou, oko 160 kilometara severozapadno od kineske prestonice, ugostiti oko 2.800 sportista i zvaničnika timova koji će boraviti na igrama od 4. do 20. februara, prenela je HINA.

U selu Čaojan, koje se nalazi u blizini Olimpijskog parka, pretežno će biti smešteni sportisti koji se takmiče u sportovima na ledu, a selo ima oko 2.300 kreveta.

Selo Jancin, dizajnirano u skladu sa kulturnim karakteristikama planinskih sela u severnoj Kini, ima 1.400 kreveta za sportiste koji će učestvovati u alpskom skijanju, sankanju, bobu i skeletonu.

Žangđakou može ugostiti oko 2.800 sportista i trenera reprezentacija koji će učestvovati u skijanju slobodnim stilom, snoubordu, biatlonu, skijaškim skokovima i skijaškom trčanju.

U svakom od olimpijskih sela nudi se širok raspon usluga kako bi se osiguralo da sportisti maksimalno iskoriste svoje olimpijsko iskustvo u Pekingu. Osnovne usluge uključuju: frizerski salon, kafić, banku, poštu, prodavnicu mešovite robe, prodavnicu robe, prodavnicu tehničke opreme, foto šop, telekom prodavnicu, kiosk...

Nakon igara, olimpijsko selo u Pekingu biće pretvoreno u stanove za iznajmljivanje ili prodaju, dok će olimpijska sela Jancin i Žangđakou postati hoteli, apartmani i poslovni klaster koji će služiti industriji zimskih sportova u regiji.

Na ZOI se očekuje dolazak oko 2.900 sportista iz oko 90 nacionalnih olimpijskih odbora koji će se takmičiti u 109 sportskih disciplina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: