Kiril Lazarov: Evropsko prvenstvo je neregularno

Jedan od najvećih rukometaša u istoriji Kiril Lazarov smatra da je Evropsko prvenstvo neregularno.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2022.

11:21

Kiril Lazarov: Evropsko prvenstvo je neregularno
Foto: Profimedia

Lazarov je selektor Severne Makedonije, a da nije bilo povrede pred sam početak turnira, postao bi jedinstven slučaj u istoriji rukometa.

Niko nikad nije bio istovremeno igrač i selektor na najvećim rukometnim takmičenjima.

Makedonija je podbacila na ovom EP. U grupi je izgubila sve tri utakmice (Danska, Slovenija i Crna Gora) te zauzela tek 22. mesto od 24 ekipe.

To je najgori plasman Makedonije na prvenstvima Starog kontinenta. "Mi smo krenuli u proces pomlađivanja reprezentacije. Na poslednjem testiranju pred polazak na EURO čak sedam jako bitnih igrača je bilo pozitivno, a zbog povreda smo ostali i bez tri bitna igrača (Manaskov, Markovski, Lazarov). Tako da nas je nesrećni kovid naterao da, hteli ne hteli, igramo s klincima", rekao je Lazarov za "Index".

"Imao sam šest igrača s 20 godina u sastavu, a opet smo do 59. minuta bili u egalu sa Slovenijom i Crnom Gorom. Plakati se ne isplati. U današnje vreme ionako svako bilo koju situaciju tumači na drugačiji način, onako kako mu odgovora i prema tome gde vidi interes. Najvažnije je da ne izgubimo glavu u ovom haosu. Moramo prihvatiti situaciju i gledati prema napred".


Lazarov je posle duela Hrvatske i Islanda istakao da je prvenstvo neregularno.

"Na ovom prvenstvu ne važe nikakva pravila i nema regularnosti. Nemoguće je proceniti nečiju snagu i dati pravu sliku jačine neke reprezentacije s obzirom na to da neko pre ili kasnije upadne u probleme s koronom. Čudno je da jedini Danci nemaju tih problema",
rekao je Lazarov.

Legendarni Makedonac nema mnogo dilema kada je u pitanju potencijalno finale.

"Danci stvarno dobro guraju. Moćni su, idu jako i sve prolaze bez ikakvih problema. Francuzi su se dobro držali, ali mislim da su pali. Svaka reprezentacija je osim Danske imala mnogo problema u različitim trenucima i zato mislim da je ovo prvenstvo čudno i neregularno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: