Održan Zvezda kup u nordijskom trčanju

Nakon Balkan kupa, Zlatibor, centar nordisjkih sportova u Srbiji, bio je domaćin još jednog prestižnog takmičenja u nordijskom trčanju.

Izvor: B92

Petak, 21.01.2022.

14:39

Održan Zvezda kup u nordijskom trčanju
Foto: Privatna arhiva

Održan je tradicionalni Zvezda kup.

Dva dana najbolji trkači na skijama iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije u nekoliko uzrasnih kategorija učestvovali su na ovoj menifestaciji.

U seniorskoj kategoriji oba dana na 10km slobodnim stilom pobedio je Strahinja Erić iz Bosne i Hercegovine, a na drugom i trećem mestu menjali su se tokom dva dana trka njegov kolega iz reprezentacije, Miloš Stević, i Makedonac Darko Damjanovski. Oba dana Erić je bio dominantan, nijedan rival mu nije prišao na ispod minut i po zakašnjenja. Najbolji srpski predstavnik bio je sedamnaestogodišnji Đorđe Paunović, član SK Zvezda sa Zlatibora.
Foto: Privatna arhiva
Dominanta kod dama bila je Anja Ilić, najbolja srpska nordijka. Ona je pobedila oba dana ispred Sanje Kusmuk iz Bosne i Hercegovine. Prvog dana bilo je tesno, zaostatak drugoplasirane je bio 1,2 sekunde, dok je 24 časa kanije Kusmuk zaostala više od 20sek. Drugog dana odlična je bila Ana Jeremić, kojoj je pripalo treće mesto. Ana Jeremić, rođena 2006. godine, najperspektivnija je mlada nordijka Srbije.

Pored seniora na snežnim stazama Zlatibora takmičili su se i najmlađi, dečaci i devojčice, u dve uzrasne kategorije: do 14 i do 12 godina. Stariji su imali stazu dužine 2,5 a mlađi 2km.

Anja Ilić bila je kandidat za odlazak na Olimpijske igre u Pekingu, ali je neposredno pre održavanja trke Olimpisjki komitet Srbije doneo odluku da u Aziju ne ide niko od nordijaca.
Foto: Privatna arhiva
Na to se osvrnula i Anja Ilić,

„Razočarana sam što neću biti deo najveće smotre svetskog sporta, odluka je takva kakva je i moram je prihvatiti ali ostaje velika žal što neću biti deo Olimpijskih igara u Pekingu. To je san svakog sportiste, ja ću morati da sanjam još četiri godine i da naporno radim na svojim performansama. Sve što je bilo do mene ja sam uradia, nikada nisam bila u boljoj formi ali, na žalost, ni to nije bilo dovoljno za put u Kinu“, rekla je Anja Ilić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: