Bivši brazilski as osuđen na devet godina zatvora

Svojevremeno jedan od najtalentovanijih fudbalera sveta, Brazilac Robinjo, osuđen je na devet godina zatvora zbog silovanja.

Izvor: MS

Petak, 21.01.2022.

08:47

Bivši brazilski as osuđen na devet godina zatvora
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Kako se navodi u presudi koju prenosi list Marka, Robinjo će morati iza rešetaka jer je silovao jednu albansku državljanku u noćnom klubu u Milanu 2013. godine.

Robinjo, koji je tada igrao za Milan, prvobitno je osuđen pre pet godina, ali se već dva puta podnosio žalbu i oba puta je odbijen.
Sada više nema pravo na žalbu, što znači da je presuda Suda u Rimu konačna, pa ostaje pitanje samo da li će morati u brazilski ili italijanski zatvor.

Robinjov prijatelje Rikado Falko dobio je identičnu kaznu, dok su preostala četvorica, koja su takođe bila u istoj grupi, pobegla iz Italije pre presude.

Robinjova odbrana pokušala je da diskredituje žrtvu navodima da voli puno da popije, te da nije bila naterana na seksualni odnos, što je Sud oborio.

Naloženo je i da Robinjo plati Albanski 60.000 evra kao odštetu.

Robinjo je ponikao u Santosu, potom je igrao za Real Madrid, Mančester siti, Milan, pre nego što mu je karijera krenula stranputicom sve do Kine, Turske i na kraju je pre dve godine prestao sa igranjem u Santosu.

Za reprezentaciju Brauila ima 100 mečeva i 28 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: