Crvena zvezda u Evroligi posle 22 dana

Košarkaši Crvene zvezde prvi put u ovoj godini izlaze na evroligaški parket.

Izvor: MS

Petak, 21.01.2022.

08:30

Crvena zvezda u Evroligi posle 22 dana
Foto: KK Crvena zvezda

Rival je francuski Asvel u Vilerbanu, okolini Liona, u meču 22. kola najjačeg evropskog takmičenja.

Nakon što je kompletna ekipa crveno-belih preležala koronavirus, zbog čega nije igrala od 2. januara i gostovanja u Splitu, a od povrede se oporavio i Dejan Davidovac.

Trener Dejan Radonjić je izneo očekivanja pred nezgodno gostovanje.

"Imamo evroligaški meč kao prvu obavezu posle ove pauze. Asvel zna da igra jako dobro, ima dobre pojedince i atletski jako zahtevan meč nas čeka. Pre svega, ono što je naša realnost jeste da vidimo šta mi to uopšte možemo", počeo je Radonjić.

Međutim, ostaje pitanje u kakvom stanju su igrači posle pauze.

"Sada moramo svakodnevno da pravimo analizu, da znamo u svakom trenutku u kakvom smo stanju, pojedinačno i kolektivno. Na sve to, skoro tri nedelje nismo igrali utakmicu što celu situaciju čini dodatno težom, ali šta je – tu je. Idemo korak, po korak, da vidimo gde smo i šta smo", dodao je Radonjić. Svestan teškog zadatka je i košarkaš Ognjen Dobrić.

"Svi smo dobro, završio se taj period karantina i korone tako da vratili smo se u salu. Treniramo nekih nedelju dana. Dug je to period, pogotovo kada smo u karantinu. Mi smo stalno u nekoj fizičkoj aktivnosti i taj period od šest-sedam dana u kući stvarno poremeti naše telo i moramo da se vratimo u neku normalu i ritam utakmica i treninga, Mislim da smo uspeli da se koliko toliko vratimo. Prva utakmica je ASVEL i potrudićemo se da odigramo što bolje", kaže Dobrić.

Ovo će biti šesti meč dva kluba u Evroligi, Zvezda tri pobede i dva poraza, a poslednji meč je dobila u novembru u "Pioniru" 73:67.

Meč Asvela i Crvene zvezde zakazan je za 21 sat.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: