Zemunski Borac osvojio Kup KSS i izborio Kup Koraća

Košsarkaši Borca iz Zemuna osvajači su Drugog stepena Kupa Košarkaškog saveza Srbije

Izvor: B92

Četvrtak, 20.01.2022.

12:28

Default images

Zemunci su u finalu savladali Radnički iz Kragujevca 86:79.

Samim plasmanom u finale ovog dela najmasovnijeg klupskog takmičenja, oba tima su izborila plasman na završni turnir Kupa Radivoj Korać u Nišu.

Tamo ih čekaju Zlatibor, kao lider KLS posle prvog dela sezone, kao i pet klubova iz ABA lige - Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega i čačanski Borac.

Iako drugoligaš, Borac je od početka meča diktirao ritam i vodio, najviše čak 24 razlike – 42:18, koliko je bilo već u prvom poluvremenu.

Kako je vreme odmicalo, Radnički je počeo da se budi. Zemuncima je pretila ozbiljna opasnost da će u nastavku ući u ritam gostiju koji bi, najviše zbog činjenice da dolaze iz višeg ranga takmičenja, trebalo da su i fizički spremniji.

Radnički zaista jeste u nastavku uveo utakmicu u svoj ritam, Raško Katić je uspeo da uspostavi dominaciju i prednost Zemunaca se topila.

Međutim, gosti baš nijednom nisu uspeli da prevedu razliku na svoju stranu. Kada bi najozbiljnije zapretili, što se desilo u nekoliko navrata u poslednjem periodu, najbolje je reagovao Stefan Sinovec.

Prvo je na poene Raška Katića, kojim su Kragujevčani prišli na minus tri – 75:78, reagovao sjajnim skokom u napadu, kojim je promašaj Stefana Balmazovića za tri pretvorio u poene uz faul. Bio je precizan i sa linije penala i Borac je zadržao distancu – 81:75, dva i po minuta pre kraja.

Katić i Nedeljković su pred poslednjih 50 sekundi vratili goste u igru (81:79), ali je onda opet Sinovec iznudio faul Nedeljkovića, i to na šutu za tri poena.

Nije grešio sa linije penala i domaćin je mogao da počne da slavi – 84:79. Na drugoj strani, za tri poena nisu pogodili Đerasimović i Raičević, da bi Čelebić sa linije penala stavio tačku na ovaj meč.

Zlatne medalje pobedničkoj ekipi uručili su generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i predsednik SO Zemun Miroslav Gajić, dok je pobednički pehar kapitenu Borca Luki Vukoičiću predao Boško Adžić, predsednik Košarkaškog saveza Beograda.

Srebrne medalje Kragujevčanima uručili su takođe Zlatko Bolić i Miroslav Gajić, dok je utešni pehar kapitenu Radničkog Rašku Katiću predao generalni sekretar KSS Bolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: