Jokić o asistenciji za pobedu: To je plod timskog napora

Nikola Jokić je imao fenomenalno veče u susretu sa LA Klipersima.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 20.01.2022.

08:25

Jokić o asistenciji za pobedu: To je plod timskog napora
Foto: Profimedia

Centar Denvera je postigao tripl-dabl uz neverovatnih 49 poena, 14 skokova i deset asistencija, u pobedi od 130:128.

Na kraju meča, videli smo izvanrednu Nikolinu asistenciju Aronu Gordonu, a po završetku meča je u intervjuu na terenu pričao o tom momentu.

"Imao sam loptu na liniji za tri, pokušao sam da se koncentrišem na igrače koji su me udvajali, video sam Vilija Bartona kako se pomera na sredinu, Monte je išao na ukrštavanje, Aron je bio sam u uglu. Ta scena je bila slika pravog timskog napora, kako smo dobro koristili prostor i zato smo dobili utakmicu", kaže Jokić.

Imao je izuzetan učinak što se tiče poena, posebno u finišu meča. "Imali smo vođstvo, potom smo pali, mislim da smo u trećoj četvrtini malo usporili, bili smo loši od starta drugog poluvremena. Hteo sam da nam jednostavno dam šansu. Bio sam vrlo agresivan, imao sam osećaj da je tako, obično nisam takav, ali danas je to bio slučaj", dodao je Jokić.

Sve je upadljivija njegova posebna hemija na terenu sa Aronom Gordonom.

"On želi da uči o igri i stalno mi postavlja pitanja, gde da se postavim, kako da uradim ovo... Imam stvarno povarenja u njega, stalo mu je, uvek želi da pobedi. U nekim mečevima ne postiže mnogo poena, ali čuva najbolje protivničke igrače, ponekad i postigne dosta poena. Uvek nastoji da pobedi i to je ono što mi se dopada kod njega", zaključio je centar Nagetsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: