Senegal se provukao do prvog mesta

Kompletirane su sve utakmice grupe B Afričkog kupa nacija iz koje su plasman dalje obezbedili Senegal i Gvineja.

Izvor: SS

Utorak, 18.01.2022.

19:00

Senegal se provukao do prvog mesta
Foto: Profimedia/Shaun Roy/BackpagePix

Iako se nisu proslavile ove dve selekcije u 3. kolu, pošto je Senegal strepeo protiv Malavija i remizirao rezultatom 0:0, dok je Gvineja izgubila od Zimbabvea rezultatom 2:1 (2:0).

Senegal je, zapravo, osvojio prvo mesto zahvaljujući samo jednom datom golu iz tri utakmice.

Najverovatnije posle poretka trećeplasiranih dalje će proći i Malavi sa četiri osvojena boda, ali će na to morati da sačeka kraj celokupne prve faze.

Senegal je strepeo jer, iako je imao veću inicijativu, u 74. minutu je samo zahvaljujući VAR tehnologiji preživeo i Malaviju nije dodeljen penal.

Već je bio dosuđen, na klupi su skakali od radosti kao mala deca, ali je ponovljeni snimak ipak pokazao da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

Do kraja je ostalo bez golova i Senegal je obezbedio prvo mesto, a to je učinio zahvaljujući porazu drugoplasirane Gvineje.

Zimbabve je vodio sa 2:0 posle prvog poluvremena golovima Musone i Mahačija, a jedini gol za Gvineju je dao Keita u 49. minutu.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: