Crnogorci idu na Hrvatsku: Imamo zlatni potencijal

Rukometaši Crne Gore priredili su najveću senzaciju u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, pa sada imaju znatno veće ambicije.

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2022.

10:20

Crnogorci idu na Hrvatsku: Imamo zlatni potencijal
Foto: Tanjug/Zsolt Czegledi/MTI via AP

Crnogorci su pobedili jednog od pretendenata za medalju Sloveniju 33:32 u direktnom duelu za plasman u drugu fazu takmičenja.

Branko Vujović postigao je devet golova, Nemanja Grbović sedam, a na golu je briljirao Nebojša Simić, koji je u poslednjih nekoliko minuta zaustavio i dva sedmerca.

"Iako je ovo velik uspeh, nema euforije jer samo nebo je granica, ovi momci mogu toliko toga. Niko ne zna šta se događalo, kako smo trenirali… Momci su toliko mentalno jaki, prošli su kroz sve, prošli su kroz pakao i pokazali da možemo biti u vrhu evropskog rukometa. Ovi momci su zlatni potencijal", rekao je selektor Zoran Roganović.

Crnogorski selektor pustio je i suzu nakon senzacionalne pobede te ushićeno najavio da je ovaj uspeh samo početak za njegovu ekipu.

"Za mene je ovo samo početak i to ću reći momcima, idemo dalje i bićemo još jači. U ime momaka, obećao sam svima rezultat. Mnogi su sumnjali, ali znam koliko oni mogu. Fali nam dosta igrača, ali ova ekipa je uvek bila najjača kada je bilo teško. To smo pokazali i večeras",
završio je Roganović, prenosi Balkan Handball.

Crnogorci u drugi krug ne prenose nijedan bod jer su izgubili od Danske devet razlike.

Prvu utakmicu u sledećoj fazi igraće protiv Hrvatske u četvrtak, 20. januara.

Iz druge faze će po dve reprezentacije iz svake skupine izboriti polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: