Đukić: Promašili smo 11 zicera za poluvreme, to je nedopustivo

Desno krilo srpske rukometne reprezentacije Darko Đukić bio je svestan okolnosti koje su dovele do eliminacije već posle prve faze Evropskog prvenstva.

Izvor: SS

Ponedeljak, 17.01.2022.

23:00

Đukić: Promašili smo 11 zicera za poluvreme, to je nedopustivo
EPA-EFE/Tibor Illyes

Srbija je u Segedinu izgubila i od Francuske (29:25) i tako se oprostila od daljeg učešća sa jednom pobedom i dva poraza.

"Mnogo smo ušli plašljivo u utakmicu, to nismo smeli sebi da dozvolimo. Dogovor je bio da damo sve od sebe, da pokušamo da napravimo iznenađenje i pobedimo olimpijskog šampiona sa dva razlike. Mislili smo da to možemo uz fenomenalnu publiku koju smo imali ovih pet dana. Ali kao da smo ušli uplašeno u prvo poluvreme, ne mogu da kažem da nije bila dobra odbrana, više su to bili golovi jer smo promašili previše zicera. Svaka čast njihovom golmanu, čestitam Žeraru na tome, ali to je previše za ovako mladu ekipu, da u prvom poluvremenu promaši 11 zicera. To je nedopustivo", rekao je Đukić posle meča sa "trikolorima".

Bio je 3:1, pa 3:3, podigla se srpska publika, a onda je usledila serija od tri gola Francuza i posle toga je sve otišlo nizbrdo.

"Opet kažem, mlada smo ekipa koju očekuju prvenstva. Mlada ekipa mora da prođe kroz ovo, da se stvori euforija, da i mi padnemo na tu euforiju. Fenomenalna je bila publika, ali ili smo se plašili nje ili nismo umeli da je iskoristimo".

Kako dalje?

"Moramo da analiziramo prvenstvo, da vidimo gde su greške. Nije opravdanje, ali 18 pozitivnih na koronavirus, gde imaš 20 dana da se spremiš. Jednog dana neko se vrati, a drugi padne. To je stvar koja je uticala na ovakvu igru, a to su oscilacije, gde igramo pet minuta dobro, a pet minuta loše. Daćemo sve od sebe da to ispravimo ubuduće".

Novinari su podelili utisak da su krila bila najbolji deo srpskog tima na ovom šampionatu.

"Definitivno je bilo tako. Falile su kontre, ali opet kažem, i bekovi su dali sve od sebe. Videlo se... Ni danas ni protiv Hrvatske im nije bio dan", zaključio je Đukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: