Francuzi prejaki za Hrvate – incident obeležio derbi u Segedinu

Rukometaši Francuske su pobedom nad Hrvatskom započeli su nastup u grupi A Evropskog prvenstva u Segedinu.

Izvor: SS

Četvrtak, 13.01.2022.

19:45

Francuzi prejaki za Hrvate – incident obeležio derbi u Segedinu
EPA/EFE

U svojevrsnom rukometnom klasiku, "trikolori" su slavili rezultatom 27:22 (13:11) i pridružili se Srbiji na prvom mestu na tabeli.

Podsetimo, "orlovi" su prethodno ubedljivo nadigrali selekciju Ukrajine rezultatom 31:23 (17:11).

U subotu će u novoj dvorani "Pik" Francuska igrati protiv Ukrajine od 18.00, a veliki derbi odigraće Srbija i Hrvatska od 20.30.

Utakmicu između Francuza i Hrvata obeležio je incident na terenu u drugom poluvremenu, kada su dvojica Hrvata bili isključeni, a onda i treći, David Mandić zato što je direktno u lice udario Majea.

Dobio je isključujući crveni, ali i plavi karton, zbog kog će se nakon utakmice detaljno analizirati njegov nesportski potez, pa bi lako mogao da propusti derbi protiv Srbije. Hrvatska je pokazala da jako teško može da igra bez dvojice najboljih igrača, Duvnjaka i Cindrića, koji su još uvek u kovid protokolu.

Francuska je od početka povela sa 7:2 i do kraja tu prednost nije ispuštala. Nezaustavljiv je bio Dika Mem, za koga "kauboji" nisu imali rešenje.

Izuzev dobrog momenta krajem prvog poluvremena kada su Hrvati došli do dva gola zaostatka, a potom i uoči pomenutog isključenja Mandića, nisu uspevali da priđu više od toga i Francuska je zasluženo pobedila.

U selekciji Francuske Deska je imao sedam, Mem šest, Fabregas pet, a Mae je postigao tri.

Kod Hrvata, Čupić je dao šest, Lučin četiri, Martinović i Šipić po tri ,a Šušnja i isključeni David Mandić po dva gola.

Na licu mesta nalazi se izveštač B92.net Milan Tomić, a mi smo sva dešavanja pratili iz minuta u minut putem Live BLOG-a:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: