Propao spektakl na Sljemenu – opet otkazan slalom

Drugi put u dva dana otkazana je trka u slalomu za muškarce na zagrebačkom Sljemenu.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.01.2022.

16:15

Propao spektakl na Sljemenu – opet otkazan slalom
Foto: Profimedia

Preko noći je pao sneg, temperatura je bila niža i činilo se da će se trka moći održati, ali nakon što je odvozilo 19 skijaša, odlučeno je da se slalom neće nastaviti.

Trka je pre toga prekinuta tri puta kako bi se na nekoliko mesta popravlila staza, a nakon što je prekinuta i četvrti put, ubrzo je i otkazana.

Vodeći je nakon 19 skijaša bio Norvežanin Sebastijan Fos-Solevag, a iza njega Ramon Zenhauzern.

Zaostaci za Norvežaninom bili su ogromni, dok je domaći adut Filip Zubčić napravio veliku grešku na samom početku trke, pa je zaostajao skoro pet sekundi za liderom.

Vest o otkazivanju trke naišla je na dosta kritika u svetskim medijima.

Mnogo je onih koji hvale trud organizatora, ali tekstovima dominira i negativan ton koji ide u podrugivanje.
"Zagrebački slalom otkazan... u prvoj vožnji", javlja Equipe i sve opisuje kao "jadan spektakl".

"Bilo je i vreme da se ovo završi", navodi francusko izdanje Eurosporta koje spominje trud organizatora, ali i piše da se "karneval morao završiti".

Salcburger Nahrihten, kao i neki nemački mediji, sve naslovljava kao "farsu", dok švajcarski portali ništa blaže sve ne opisuju kao "parodiju koja je završila nakon jednog sata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: