Nadal o Đokoviću: Razumem ljude u Australiji

Španski teniser Rafael Nadal govorio je o zabrani ulaska Novaka Đokovića u Australiju.

Izvor: MS

Četvrtak, 06.01.2022.

07:58

Nadal o Đokoviću: Razumem ljude u Australiji
EPA-EFE/JAMES ROSS

Đokoviću je poništena viza za ulazak u tu zemlju i trenutno se nalazi u hotelskom karantinu, sve dok traje proces žalbe kako bi eventualno mogao da nastupi na Grend slemu u Melburnu.

Nadal nije konkretno izneo mišljenje da li je na strani velikog rivala, govoreći da je situacija opipljiva, ali i da mu je jasno zašto su Australijanci izrazili protest.

"Ne znam. Naravno da sve što se dešava nije dobro. Ipak, ne mogu da imam jasno mišljenje na sve. Ne baratam detaljima, iskreno", počeo je Nadal.

"Bik sa Majorke" je napomenuo da su mnogi propatili tokom pandemije zbog koronavirusa.

"Sve je grubo i na kraju krajeva jedino što mogu da kažem je da svi prolazimo kroz težak period. Mnoge porodice su propatile za ove dve godine pandemije".

Takođe, i istakao da razume australijski narod koji se pobunio protiv prvog tenisera sveta.

"Normalno je da su ljudi u Australiji frustrirani jer prolaze kroz jako težak 'lokdaun', mnogi ne mogu da se vrate kućama. Sa moje tačke gledišta, jedina stvar u koju verujem je da, slušajući one koji znaju medicinu, je da je potrebno da se svi vakcinišemo. To je moje mišljenje. Ja sam se vakcinisao dva puta. Ako to urade svi neće biti problema da se igra bilo gde".

Vakcinacija je neophodna, kaže Nadal.

"Ta stvar je jasna. O ostalima ne mogu da govorim dok ne dobijem sve informacije. Jasno je da ako si vakcinisan možeš da igraš na Australijan openu ili bilo gde. Svet je mnogo patio, dovoljno da se prate pravila", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: