Nove muke za rivale Srbije

Rukometna reprezentacija Francuske će bez kontrolnih utakmica otputovati na Evropsko prvenstvo, pošto su njeni mečevi protiv Egipta otkazani zbog koronavirusa.

Izvor: MT

Ponedeljak, 03.01.2022.

18:45

Nove muke za rivale Srbije
EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Francuska, koja će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi C u Segedinu sa Srbijom, Ukrajinom i Hrvatskom, protiv Egipta je trebalo da igra 7. i 9. januara.

"Egipatski savez nas je u nedelju uveče obavestio da nije u stanju da poštuje naš poziv zbog velikog broja zaraženih igrača", rekao je predsednik Rukometnog saveza Francuske Filip Bana.

Kako je naveo, zbog "nedostatka raspoloživih protivnika", Francuska će morati da bez kontrolnih utakmica otputuje za Mađarsku.

Problemi francuske reprezentacije se tako nastavljaju. Taj tim je lišen pomoći trojice igrača zbog povreda (Timoti N'Gesan, Nedim Remili i Luka Karabatić), možda i četvrtog (golman Vensan Žerar, zbog porodičnih problema), a svakako i velike nade Eloima Prandija, koji je izboden u novogodišnjoj noći.

Pored toga, medju pozvanim igračima bilo je i devet pozitivnih slučajeva na korona virus, uključujući i pivota Tea Monara.

Četvorica prvobitno zaraženih igrača, među kojima je i Nikola Karabatić, od nedelje su počeli da treniraju odvojeno od ekipe jer rezultat njihovim PCR testova "ukazuje na kraj ciklusa njihove infekcije".

Evropsko prvenstvo za rukometaše na programu je od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj.

Rukometaši Francuske će takmičenje početi utakmicom protiv Hrvatske, 13. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: