Rus otkrio probleme Nadala i Federera: Đoković će biti rekorder

Trka po broju Grend slem titula je potpuno izjednačena, ali...

Izvor: MS

Nedelja, 12.12.2021.

11:40

Rus otkrio probleme Nadala i Federera: Đoković će biti rekorder
EPA-EFE/Emilio Naranjo

ako Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju po 20 najznačjanijih trofeja, jasno je da je srpski teniser u prednosti i najbliži da postavi rekord, pre svega zbog forme, fizičkog stanja i mnogo toga...

Svestan toga je i bivši ruski igrač Dmitri Tursunov, koji veruje da je pitanje trenutka kada će se aktuelni svetski broj jedan pozicionirati kao rekorder.

"Teško mi je da pretpostavim da Novak neće osvojiti bar još jedan Grend slem. Srušiće rekord po broju titula, to mu nije problem", počeo je Tursunov za ruski "Vedomostisport".

Objasnio je i šta su najveći problemi Federera i Nadala.

"Rodžer ima veoma male šanse da osvoji još jedan 'slem', s obzirom na godine, stanje i kondiciju. Rafina igra je previše energetsi intezivna, svaki meč mu je kao poslednji. S obzirom na godine i zdravlje, to je baš mana".

Rus, koji trenira sedmu teniserku sveta Anet Kontavejt, uporedio je Đokovića sa triatloncem.

"Novak je postao moćan zahvaljujući Federeru i Nadalu. Pokušao je da pronađe načine da ih savlada, oslanjajući se na fizičku pripremu. Trenutno izgleda kao triatlonac, veoma je pedantan", zaključio je Tursunov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: