Trener Brage: Zvezda je ista, a mi smo bolji

Trener Brage Karlos Karvaljal optimista je pred duel protiv Crvene zvezde u 6. kolu Lige Evrope.

Izvor: SS

Sreda, 08.12.2021.

18:28

Trener Brage: Zvezda je ista, a mi smo bolji
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Taj duek, koji se igra u četvrtak od 21.00, biće odlučujući za epilog grupe u kojoj šansu još vreba i Mitjiland koji se igra u Bugarskoj protiv Ludogoreca.

"Crvena zvezda je na istom nivou kao kada smo odigrali meč u Srbiji, dok smo mi mnogo bolji nego tada. Preživljavamo dobar period, postižemo golove, igramo napadački, stvaramo šanse, imamo balans i samopouzdanje. Ako budemo prikazali najbolje izdanje - bićemo prvi u grupi", rekao je trener Brage.

Svestan je da crveno-beli mogu do liderske pozicije čak i ukoliko ne slave u Portugaliji.

"Njima prolaz dalje garntuju dva rezultata, pa će imati opciju više. Ali imaćemo i mi jer smo izbalansiran tim i možemo da pobedimo samo ako budemo imali ravnotežu. Protivnička ekipa je vrlo borbena, ali takođe i potcenjena", istakao je Karvaljal.

Braga ne stoji najbolje po pitanju zdravstvenog bileta zbog povreda Tormena, Al Musrati i Galeno, mada su sva trojica trenirala, ali se sumnja da će početi meč jer nisu 100% oporavljeni.

Zvezda posle pet kola u grupi ima bod više od Brage i dva od Mitjilanda, ali lošiji međusobni skor u odnosu na Dance, što najviše komplikuje situaciju crveno-belih pred odlučujući meč u Portugalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: