Fergusonove "bebe" o Rangnikovom izazovu

Rajan Gigs, Niki Bat i Braća Geri i Fil Nevil, izneli su svoje mišljenje u vezi imenovanja Ralfa Rangnika na mesto menadžera Mančester junajteda.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 02.12.2021.

12:30

Fergusonove
Foto: Profimedia/Alexander Shcherbak/TASS

Nemac je stigao u Englesku, konačno je dobio i radnu dozvolu, ali neće biti u prilici da vodi tim do nedelje i meča sa Kristal Palasom.

Najavljeno je da će biti na tribinama od 21.15 kada Junajted dočekuje tim Arsenala u 14. kolu Premijer lige.

Gigs, koji je 2014. vršio kratko bio na mestu vršioca dužnosti trenera, kaže da će Nemac morati da vrati samopouzdanje igračima.

"Veliki je zahtev da novi trener dođe i vrati samopouzdanje timu, odredi kako će igrati i sve to spoji u jednu celinu, da to bude timski. To nije lak posao jer dolazi usred sezone, neće imati mnogo vremena na treningu da iznese svoje ideje, ali on to mora da učini i nađe način da Junajtedu vrati veru kako bi igrali na najvišem nivou", smatra Gigs.

Niki Bat kaže da se nada da Rangnik i ljudi oko njega imaju jasan plan.

"Nadam se da u klubu imaju plan kog će da se drže, bez obzira šta će biti sa Rangnikom. Mogao bi da bude dobar i dovede tim među četiri ili osvoji možda i FA Kup. Ipak, da li bi to trebalo da promeni plan za naredne tri do pet godina? Ne verujem. ILi mu treba dati posao sada, dozvoliti mu da planira i ide napred. Ili se držati toga da je on privremeni menadžer, posle čega će otići gore u upravne kancelarije kao konsultant. Potom je plan da dovedu nekoga ko će preuzeti tim u narednih tri do pet godina kako bi se vratili na staze uspeha. Za mene kao navijača, to je nešto što bih voleo da vidim. Ne bih voleo da vidim taj pritisak od strane navijača, kako se menja mišljenje posle malo uspeha na startu", kaže Bat.

Geri Nevil je rekao da će najveći zadatak Rangnika biti da dovede u red igru na sredini.

"Sredina je problematična oblast za Mančester junajted. Imaju Mektominija, Matića, Freda, Van de Beka i Pogbu. Svi su bili u igri u poslednjih 18 meseci, dve godine. Veoma me interesuje da vidim kako će se on odnositi prema sredini jer želi da igra presing, bude proaktivan u smislu da pomeri igru više ka golu protivnika. Biće zanimljivo vieti koga će od njih odabrati. Dolazak Freda i Van de Beka je najčudniji kada s vidi sadašnji nivo, ali i vreme koje su proveli na terenu", kaže Geri.

Fil Nevil je rekao da je jasno da Rangnik mora da dovede tim u ravan sa vodećom trojkom trenutno, Mančester sitijem, Čelsijem i Liverpulom.

"Rangnik će imati mnogo posla sa ovom pozicijom tima. Mora da vrati samopouzdanje, počne da pobeđuje i takmiči se sa timovima kao što su Liverpul, Mančester siti ili Čelsi. Mora da osvaja trofeje, igra finala kup takmičenja, bori se za pehare. To sve podrazumeva da Junajted bude uspešan", zaključio je Fil Nevil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: