Đoković podržao odluku WTA: Može bilo kome da se desi

Novak Đoković prokomentarisao je odluku WTA da otkaže sve događaje u Kini dok se ne razjasni situacija sa Šuaj Peng.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.2021.

09:45

Đoković podržao odluku WTA: Može bilo kome da se desi
Foto: Profimedia

Peng je bukvalno nestala iz javnosti ubrzo pošto je javno optužila bivšeg vicepremijera Kine da ju je zlostavljao.

Nakon višenedeljnog pritiska zapadne javnosti, iz Kine je stigla neubedljiva potvrda da je Peng dobro, a onda i njena molba da se poštuje njena privatnost.

Međutim, u WTA nisu zadovoljni onim što su dobili, pa su suspendovali sve turnire u Kini.

"U potpunosti podržavam stav WTA jer nemamo dovoljno informacija o Šuaj Peng i njenom blagostanju, a njeno zdravlje je od najveće važnosti za tenisku zajednicu. To može biti bilo ko, može da se dogodi i muškim i ženskim teniserima. Ne vidim ništa loše u WTA i svi, zapravo, ATP, takođe, traži jasnoću o tome šta se dešava. Mi nemam dovoljno informacija, i mislim da je to veoma smelo, veoma hrabar stav sa WTA", rekao je Đoković.

Iako je sada poznato gde se Peng nalazi, i dalje postoji sumnja da Peng nije potpuno slobodna i bezbedna.

"Nisam video vesti. Moram da vidi malo više šta su detalji, ali podržavam odluku. I mislim da je važno da podržavamo jedni druge, kao što sam rekao, ATP, WTA, PTPA, igrači, igračice. Bez obzira kojoj organizaciji pripadate ili koji je vaš lični stav. Moramo da razmišljamo kolektivno, moramo imati malo više jasnoće šta se dešava".


"Ne znam da li je nešto izjavila ili nije. Nisam video zvanično. Pre samo možda nedelju ili nekoliko nedelja, izašla je nekakva izjava u kojoj je tražila privatnost. Znate, stvarno je tužno što nije dovoljno jasno. Mislim, ovde je u pitanju život tenisera, pa moramo da stojimo jedinstveni kao teniska zajednica i zato to podržavam".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: