Srbija bez Smailagića, ali sa Petruševim gostuje Belgiji

Muška kosarkaška reprezentacija Srbije od 15.30 sati igra u Monsu protiv Belgije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Izvor: SS

Nedelja, 28.11.2021.

09:15

Srbija bez Smailagića, ali sa Petruševim gostuje Belgiji
Foto: Starsport

Srbija je u Belgiju otputovala posle pobede protiv Letonije (101:100), a selektor Svetislav Pešić izjavio je da našu selekciju očekuje vrlo neizvesna utakmica.

"Belgija je ekipa koja igra dugo zajedno, vrlo disciplinovano i dobro organizovano. Imaju veći broj igrača sa velikim iskustvom, koji igraju u Izraelu, Grčkoj, Španiji i koji znaju da igraju", rekao je Pešić uoči druge utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Pobeda u prvom kolu je bila dobra za naš tim koji nema to iskustvo kao Belgija, ali mislim da imamo veći potencijal. Naravno, taj potencijal i talenat treba pokazati", kazao je Pešić.

Srbija će u Belgiji nastupiti bez Alena Smailagića jer je povređen, ali će biti jača za Filipa Petruševa, košarkaša Efesa.

Centar Dušan Ristić istakao je da je Belgija dobra i disciplinovana ekipa.

"Pokazali su da igraju veoma dobru i organizovanu košarku na utakmici protiv Slovačke. Mi ćemo biti maksimalno spremni za taj duel, očekujemo da ćemo pokazati napredak u odnosu na utakmicu protiv Letonije i naravno pobedu”, istakao je Ristić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: