"Fudbalu su neophodne hitne promene"

Karlo Ančeloti, trener Reala, smatra da su promene u fudbalu neminovnost.

Izvor: Z.K.

Subota, 27.11.2021.

15:22

Foto: Profimedia

Iskusni italijanski stručnjak je u intervjuu za Korijere delo Sport rekao da u prvi plan mora da se stavi zdravlje igrača.

On smatra da ima previše utakmica i da to loše utiče na sve.

"Fudbal brzo mora da se menja. Pre svega, potrebno nam je manje utakmica. Kvalitet se pogoršao, igrači su iscrpljeni. Neki odbijaju da igraju za reprezentacije. Ima previše povreda. Potrebna su nam dva termina za nacionalne timove, razgovarao sam o tome sa Arsenom Vengerom nedavno o tome. Siguran sam da bi igrači pristali i na manje plate samo da ima manje mečeva, isto je sa trenerima. Nismo u stanju da radimo posao i ostavimo valjan trag", kaže Karlo.

On je pričao i o tome kako je uopšte došlo do toga da preuzme kormilo Reala.

"Realov poziv je došao kao iznenađenje. Da je do mene, ostao bih ovde večno, nema boljeg mesta za fudbal od Reala. Ovde je sve uvek isto, osim trenera. Novinari, fizioterapeuti, radnici su uvek isti, takva je i vizija kluba. Za godinu, krajem decembra 2022. imaćemo novi stadion i Florentino ima ozbiljne planove za juli", poručio je trener Reala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: