Vuleta i Tentoglu najbolji atletičari Balkana

Na svečanoj godišnjoj ceremociji Balkanske atletike u Beogradu, pod nazivom Balkan Gala, proglašeni su najbolji atletičari i zvezde u usponu.

Izvor: B92

Subota, 27.11.2021.

11:07

Vuleta i Tentoglu najbolji atletičari Balkana
Foto: Srpski atletski savez

Bez ikakvih iznenađenja, za najbolje atletičare Balkana proglašeni su Tentoglou Miltiadis iz Grčke i Vuleta Ivana iz Srbije.

Tentoglou Miltiadis iz Grčke, oduševio je ceo svet kada je postao Olimpijski šampion ove godine u Tokiju, nakon što je skočio udalj 8.41 m.

U 2021. godini on je postao i evropski dvoranski šampion rezultatom 8.35 m. Njegov lični rekord doseže čak do 8.60 m.

Ivana Vuleta jedna od najboljih daljašica svih vremena, ove godine zabeležila je najdalji skok na svetskim rang listama, pobedu na Mitingu Dijamantske lige, a njen najveći uspeh bilo je četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju (rezultat 6.91 m).

Priznanje za mladu zvezdu u usponu pripalo je našoj najboljoj mladjoj juniorki, Adriani Vilagoš koja je ove godine postala svetska juniorska šampionka i evropska vicešampionka u bacanju koplja. Postala je prva mladja juniorka na svetu koja je bacila koplje preko 70 m.

U muškoj konkurenciji priznanje je dobio turski atletičar Akcam Berke, svetski juniorski šampion na 400 m prepone sa 49.38 s.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: