Adriana Vilagoš druga u izboru za najboljeg mladog sportistu Evrope

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš je drugi najbolji mladi sportista Evrope.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.11.2021.

23:10

Adriana Vilagoš druga u izboru za najboljeg mladog sportistu Evrope
Foto: Olimpijski komitet Srbije

Adriana je osvojila sjajno drugo mesto u konkurenciji pet finalista odabranih od strane Evropskih olimpijskih komiteta, a izbor je održan večeras u slovačkom gradu Samorinu.

Adriani je čestitao Olimpijski komitet Srbije.

"Ponos, izvrsnost i budućnost - bravo Adriana. Olimpijski komitet Srbije čestita Adriani, njenom stručnom timu i Atletskom savezu Srbije na ostvarenim sjajnim rezultatima!", stoji u saopštenju OKS.

Adriana je svetska juniorska šampionka u bacanju koplja. U konkurenciji su se nalazili još skejtborder Skaj Braun iz Velike Britanije, tekvondistkinja Adrijana Ćerezo Iglesias iz Španije, gimnastičarka Viktorija Listunova iz Rusije i plivač David Popovići iz Rumunije.

Nagrada za najboljeg mladog sportistu Evrope "Pjotr Nurovski" dodeljuje se od 2010. godine, a nagradu za najboljeg mladog sportistu Evrope za ovu godinu ispred naše takmičarke odneo je sportista iz Rumunije, David Popovići.

"Velika mi je čast i ogromno zadovoljstvo što sam od strane svog nacionalnog olimpijskog komiteta kandidovana za ovu prestižnu nagradu. Zahvalna sam što imam priliku da stojim pred vama i da vam se obratim. Smatram da su svi finalisti napravili izuzetne rezultate i ja im iskreno čestitam na predanom radu. Dragi finalisti, što se mene tiče, bez obzira ko večeras osvoji prvo mesto, mi smo svi pobednici", rekla je Vilagoš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: