Stanković: Ne očekujem ništa od Ludogoreca

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković nije došao pred novinare u idealnom raspoloženju.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.11.2021.

21:47

Stanković: Ne očekujem ništa od Ludogoreca
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Pobeda nad Ludogorecom (1:0) nije imala toliku snagu, pre svega jer je Mitjilend u poslednjem minutu iz VAR penala pobedio Bragu i zadržao dramu u grupi.

Stanković nije krio reakciju na takav epilog na terenu stadiona "Rajko Mitić".

"Da sam znao da sam na TV ne bih tako reagovao", počeo je Stanković, a onda krenuo u analizu utakmice.

"Jedna od boljih utakmica koja je odigrana na našem stadionu. Dosta kadrovskih problema smo imali, ali govorili smo da to ne sme da nam bude alibi. Katai je imao temperaturu, Rodić isto, Nikolić ne može, Dioni iz njemu nepoznatih razloga, isključenja... Preponosan sam na igrače. Šta god da bude, da ne bude da tražim odstupnicu, momci su pobednici. Bili prvi, drugi ili treći, za mene su pobednici".

Za sada o Bragi i kalkulacijama ne razmišlja.

"Mnogo smo se potrošili. Nije moja briga kakav će Ludogorec da bude. Govorili smo u najavi da u ovoj grupi možeš da završiš prvi, koliko i zadnji. Niko ne može da me ubedi da Ludogorec nije dobar tim. Snagu Mitjilenda i Brage smo osetili. Ne očekujem ništa od Ludoreca, koliko od nas".

Na konstataciju novinara B92.net da je njegov tim defanzivno odigrao najbolji meč otkad je trener, Stanković se složio.

"Jedna od boljih, ako ne i najbolja. Drugo pol smo izgledali mnogo bolje, menjali smo formaciju dosta puta…".

Pohvalio je mladog Strahinju Erakovića, uz osvrt i na Mirka Ivanića.

"Pustio bih vas da nahvalite Miću, kako njega tako i ostale. Grupa uvek izbaci pojedince, to za nas nije iznenadjenje. Svaku je poceo, 27 utakmica. Eraković? Sačuvao je najboljeg igrača Ludogoreca, on je naš najtalentovaniji naš fudbaler. Dobili smo čvrstog j stamenog za budućnost. Velike utakmice rađaju velike igrače. Bio je fenomenalan, blago rečeno".

Iznenađenje je povreda Luja Dionija.

"Ne znam šta je konkretno. Pričajmo o momcima koji bi trebalo da se pomenu. Ako ćemo da izbacujemo naslove i podnaslove, ako ne - super", zaključio je Stanković, uz pohvale na ambijent kakav su deca napravila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: