Partizan u ledenom Talinu juri evropsko proleće

Fudbaleri Partizana od 16.30 sati igraju protiv estonske Flore u Talinu, meč petog kola Grupe B Lige konferencija.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.11.2021.

09:55

Partizan u ledenom Talinu juri evropsko proleće
Foto: Profimedia

Partizan u grupi B ima sedam bodova na drugom mestu, iza Genta koji ima 10, dok Flora i Anortozis imaju po dva boda.

Pobedom u Talinu crno-beli bi obezbedili nastup u Evropi i u prolećnom delu sezone.

Partizan će biti oslabljen neigranjem Bibrasa Natha, Nikole Terzića, Igora Vujačića, Filipa Holendera i Ivana Obradovića, dok su neizvesni Nemanja Jović i Lazar Marković.

"Moramo da pobedimo da bismo dočekali proleće. S druge strane, poštujemo ih. Ne možemo da komentarišemo da ćemo sa sigurnošću da pobedimo. Ovo je evropska utakmica. Dobili smo ih u prvom meču, teško je ovde pobediti. To nam je želja i cilj i tako ćemo se i ponašati. Kako će biti – videćemo", rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Crno-beli su u Beogradu protiv Flore slavili 2:0, a Stanojević ističe da im je sutrašnji rival dobro poznat.

"Gledali smo dosta njihoviih utakmica, igrali smo već sa njima. Ne znamo u kom će sastavu izaći, ali generalno ih dobro poznajemo. Gledali smo sve evropske utakmice, jasni su nam potpuno", zaključio je Stanojević.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Utakmica počinje u 16.30 po našem, odnosno u 17.30 po lokalnom vremenu.

Najavljen je hladan dan, sa maksimalnom temperaturom do 7 stepeni, i povremenim pljuskovima.

Igra se na Lilekula stadionu, kapaciteta 14.336 mesta, inače najvećem stadionu u Estoniji.

I pored toga što je na severu Evrope, igra se na prirodnoj travi. Na stadionu koji je svečano otvoren 2001. godine igran je UEFA Superkup, Real Madrid – Atletiko Madrid.

Ulaznice za meč Flora – Partizan prodaju se po cenama od šest do 16 evra. Očekivanja od meča u Talinu izneli su i igrači Saša Zdjelar, Siniša Saničanin i Rikardo Gomeš.

"Za nas je ovo još jedna evropska utakmica koja može mnogo toga da reši i da donese klubu značajne stvari. Što se nas tiče, ulazimo u novi ciklus posle odlične utakmice protiv Vojvodine i daćemo sve od sebe da napravimo novi niz. U ekipu Flore se vratio i napadač Sapinen, tako da ćemo još dodatno povesti računa, jer nije igrao u Beogradu"
, ističe Zdjelar.

"Upućeni smo u njihove učinke u ligi koji im daje vetar u leđa, kao i naše pobede nama. Svi rezultati pre četvrtka se zaboravljaju (pobeda iz Beograda, prim.aut). Naša želja je da se i na proleće takmičimo u Evropi, kao i da u našoj ligi osvojimo titulu, što je imperativ. Daćemo kao, i uvek, maksimum!"
, poručuje Saničanin.

"Flora će se sigurno dobro pripremiti za ovaj meč jer imaju iskustvo iz Beograda, a ujedno im je pobeda u njihovom šampionatu dala vetar u leđa. Mi mirno, bez euforije i skoncentrisano, ulazimo u meč. To su pravila za sve utakmice, da nema panike, da ispoštujemo želje i ideje šefa i stručnog štaba. Igraćemo našu igru i potruditi se da se u Beograd vratimo kao pobednici. Naravno, kakva će biti igra, zavisi i od toga kako igra protivnik, kako mi uđemo u utakmicu i koliko nam protivnik dozvoli. Dakle, hrabro i skoncentrisano na Floru! Imamo nekih kadrovskih problema, ali ćemo dati sve od sebe"
, jasan je Gomeš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: