Ko će biti domaćin Lige nacija?

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da je otvoren konkurs za organizaciju finalnih turnira Lige nacija 2022. godine u obe konkurencije.

Izvor: B92

Petak, 19.11.2021.

10:11

Ko će biti domaćin Lige nacija?
EPA/Bartlomiej Zborowski

.FIVB je objavio da će se finalni turnir u konkurenciji odbojkašica odigrati od 13. do 17. jula, a u konkurenciji odbojkaša od 20. do 24. jula, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Na finalnim turnirima će igrati po osam reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala. Aplikacije za organizaciju ovih turnira se mogu slati najkasnije do 10. decembra.

Novim formatom takmičenja Lige nacija predvidjeno je da se za svaki vikend formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jednog vikenda traje šest dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri vikenda, odnosno četiri meča za šest dana tokom jednog vikenda.

Takmičenja u konkurenciji odbojkašica će se igrati od 30. maja do 17. jula, a u konkurenciji odbojkaša od 6. juna do 24. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: