Braća Hrvati odlučili da igraju za Srbiju: "Novak nam je dao sve"

Ivan i Matej Sabanov, hrvatski teniseri rođeni u Subotici, odlučili su da nastupaju za Srbiju.

Izvor:

Utorak, 16.11.2021.

19:17

Braća Hrvati odlučili da igraju za Srbiju:
foto: Marko Djokovic/Starsportphoto ©

Braća blizanci imaju 29 godina i od sada će nastupati za Srbiju.

Ivana i Mateja smo upoznali ove godine na ATP turniru kategorije 250 u Beogradu, kada su osvojili titulu u konkurenciji dublova.

Do titule u glavnom gradu Srbije došli su bez izgubljenog seta.

Naravno, bolji poznavaoci tenisa znali su za blizance, koji su prvu titulu osvojili na ITF turniru u Somboru 2013. godine.

Njih dvojica su dobri prijatelji sa svim našim teniserima, a ove godine na Vimbldonu je Ivan igrao sa Dušanom Lajovićem u dublu, dok je Matej igrao sa Filipom Krajinovićem.

Sada su odlučili da igraju za Srbiju, a jedan od razloga je i Novak Đoković.

"Novak nam je dao sve. Dao nam je najbolje moguće uslove. Podrška Novaka Đokovića nešto je što se ne može opisati rečima. On je naš uzor oduvek i osoba kojoj se divimo tokom naših karijera. Njegova podrška znači nam jako puno. Svaki njegov savet izuzetno je vredan za naše karijere i velika nam je čast što imamo prilike da učimo od takvog tenisera. Trenirali smo kod njega, pružio nam je najbolje moguće uslove i to je ono što nam je zaista trebalo", kaže Matej Sabanov za "Jutarnji"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: