Da li se NBA plaši Karija i Golden Stejt Voriorsa?

Golden Stejt Voriorsi su godinama bili sila u NBA ligi i ESPN se pita da li će ponovo moći da budu blizu tog nivoa.

Izvor: SN

Petak, 05.11.2021.

21:00

Da li se NBA plaši Karija i Golden Stejt Voriorsa?
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Setimo se samo SBDS ere i ekipe Voriorsa koja je pobedila 73 utakmice u sezoni i tako postavila NBA rekord.

Posle je na sve to došao i jedan od najboljih strelaca današnjice Kevin Durent i ekipa osvojila još dva šampionska prstena i izgubila jedno finale od Toronta.

Povreda Kevina Durenta i Kleja Tompsona ih je i koštala tog finala, a Klej je i dalje povređen što je bio veliki udarac za ekipu i to se pogotovo videlo u sezoni iza nas.

Stef Kari je igrao "kao posednut" i bio legitimni MVP kandidat srpskom igraču Nikoli Jokiću, a i na početku ove sezone igra veoma dobro i ESPN se pozvao na njegov šuterski performans protiv Memfis Grizlisa.

Kari je taj meč završio sa 36 poena i čak 7 pogođenih trojki...

"Kari uživa u košarci možda i više od bilo koga drugog. Svi se osećamo bolje što smo pored njega, ne samo kada pričamo o košarci i timu nego generalno o životu. I znam da ovo zvuči otrcano, ali je istina", rekao je trener ekipe Stiv Ker. Ponovo je ekipa u dobrom raspoloženju, nemamo više priče koje kruže ligom da Drejmond Grin ne voli saigrača, a i opet je počeo da igra odbranu kao kada je bio defanzivac godine.

"Drejmond igra sjajno. Videli smo još na prvoj utakmici da je spreman za košarku i drago mi je zbog toga. On se istakao kao vođa ovog tima i mnogo je bolje kada je sto odsto spreman fizički i psihički", dodao je Ker.

Ono što je za ovdašnje ljubitelje košarke važno jeste uticaj srpskog košarkaša Nemanje Bjelice na igru Golden Stejt Voriorsa.

Trener Stiv ker je oduševljen, smatra da ke on sjajan dodatak ovom timu, jer je u stanju da napada odbrane koje su uglavnom fokusirane na Stefa Karija.

"U tome je lepota naše igre ove godine, gradimo igru da koristimo prednost četiri na tri. Bjelica je paklen igrač. Svi smo gledali kako širi igru i kako pogađa za tri poena, ali on pokazuje i svoju sposobnost da proigrava, dribla i organizuje igru", kaže Ker. Klupa Golden Stejt Voriorsa prosečno postigne 37,3 poena po utakmici što je peti najbolji učinak u čitavoj ligi i koš količnik im je u plusu, +4,4, po čemu su druga najbolja ekipa lige.

Podseća ESPN, prošlu sezonu su završili na 12. mestu u toj kategoriji, a upravo su Demion Li i Nemanja Bjelica razlozi za taj napredak, a ne treba isključiti ni sjajnog Džordana Pula koji se nametnuo u predsezoni, pa ni Endrua Viginsa koji igra dobro.

Ohrabrujuće je i to što se Klej Tompson vratio na treninge u "punoj ratnoj opremi" i gotovo da ne može da promaši. Kako kaže na kraju teksta, sve počinje od Stefa Karija i završava se s njim. Ako on odigra na svom MVP nivou i Voriorsi će biti opasna ekipa, a imaju oružja dovoljno da napadnu prva četiri mesta na Zapadu.

Ukoliko se Klej vrati makar približno nekadašnjem nivou, a pritom da Stef Kari nastavi sjajno da šutira i Drejmond da igra odličnu odbranu imamo veliku trojku koje su se nekada svi plašili.

Kao dodatak je tu i Džejms Vajzmen talentovani mladi centar zbog koga su posebno angažovali Dejana Milojevića, kao i ostali spomenuti igrači poput Lija, Pula, Bjelice, pa i Viginsa, Portera ili Huana Toskana Andersona.

Da li se NBA liga ponovo plaši Golden Stejt Voriorsa?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: