Partizan pobegao na plus osam, Čukarički ima za čim da žali

Fudbaleri Partizana savladali su Čukarički 2:0 u okviru 15. kola Superlige Srbije.

Izvor:

Nedelja, 31.10.2021.

16:32

Partizan pobegao na plus osam, Čukarički ima za čim da žali
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ekipa Aleksandra Stanojevića nije briljirala na meču uprkos pobedi, te je utakmica mogla da ode i u drugom smeru.

O tome najbolje svedoči činjenica da su gosti u prvih 45 minuta dva puta pogađali okvir gola.

Sjajan je bio kapiten Čukaričkog Marko Docić, te je nakon njegovih centaršuteva bilo najviše problema po gol Aleksandra Popovića.

Najpre je u 18. minutu nakon centaršuta lopta pala na glavu Endijaja koji je pogodio stativu, a šest minuta kasnije šut Stefana Čolovića odbranio Popović nakon čega je lopta pogodila prečku.

Docić je nastavio u istom maniru, pa je tako nakon sledećeg centaršuta zaobišao svoje saigrače i pokušao direktno iz kornera da postigne gol. Prišao je blizu tome, ali nedovoljno.

Kazna za promašaje stigla je u 33. minutu. Nakon centaršuta Miloša Jojića najbolje se snašao Igor Vujačić čiji udarac glavom ulazi u mrežu Čukaričkog od stativu.

Činilo se da će se sa tim rezultatom otići na poluvreme, a da ne bude tako potrudio se Marko Živković.

Oštro je centrirao loptu Slobodan Urošević, a ona je nakon pometnje u protivničkom šesnaestercu stigla do Živkovića koji je snažnim udarcem smestio iza leđa Petrovića. Golman Čukaričkog je tokom čitavog meča pokazivao nesigurnost, a naročito u prvom poluvremenu kada je umalo poklonio gol Rikardu Gomešu. Upravo je napadač sa Zelenortskih ostrva postigao gol u 77. minutu, ali je on poništen nakon što je utvrđeno da je Aleksandar Lutovac u ofsajdu. To je ujedno bio i jedini zanimljiv segment iz drugog poluvremenu u kom je definitivno opao tempo meča.

Uprkos pobedi Aleksandar Stanojević će imati problem i u pogledu povređenih igrača. Saša Zdjelar je izašao još tokom prvog poluvremena, dok se pri kraju meča Slobodan Urošević žalio na pobedu Ahilove tetive. Bek Partizana je završio meč, ali nije kao da je imao izbor s obzirom na to da su sve ismene već pre toga načinjene.

Partizan sada ima osam bodova prednosti uz utakmicu više u odnosu na Zvezdu, a u narednom kolu igra sa Proleterom. Čukarički će u istoj fazi ići na gostovanje Voždovcu.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: