Hajduk iz Splita hoće kao Partizan

Hrvatski klub Hajduk iz Splita ima visoke ambicije u narednim godinama.

Izvor: MS

Petak, 29.10.2021.

16:15

Hajduk iz Splita hoće kao Partizan
Foto: Profimedia

Klub iz "velike četvorke" nekada velike Jugoslavije predstavio je strategiju do 2027. godine sa ciljem da u tom periodu osvoji dve titule šampiona Hrvatske, uz nastupe u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija.

Prilično ambiciozno su čelnici sa Poljuda predstavili planove svojim navijačima, s obzirom na to da poslednjih godina nemaju značajne rezultate ni u Hrvatskoj, a kamoli u Evropi.

Međutim, ove sezone je Hajduk pretenden za titulu i ujedno želi da sledi primer Partizana.

"Hajduk je trenutno 140. klub u Europi. Za sve hrvatske klubove, pa tako i Hajduk ključ je igranje evropskih takmičenja. Prihodi od UEFA izuzetno su važni klubovima, diže se vrednost igrača, a tu je i borba za nacionalni koeficijent. Hajduk je proteklih pet sezona igrao samo kvalifikacije Lige Evrope i nismo zadovoljni time", kaže Goran Kožulj, iz kompanije "Dilojt", koja je radila plan zajedno sa klubom.

Iz Hajduka uveravaju da mogu da budu između 80. i 100. pozicije na UEFA listi.

"Prošle godine je Milan bio 80, a Maribor je s pet miliona evra 100. To je primer da klubovi s velikim budžetom upadnu na niži nivo, a i klubovi s malim budžetom, poput Maribora, dođu do dobrog rezultata. Uzeli smo primer Rapida, Partizana, Legije i AZ Alkmaara. Hajduk i Uprava moraju da razmišljaju kako da dođu do budžeta od barem 20 milijuna evra kako bi došli do željenog cilja", rekao je Kožulj.

Ključ je i u poboljšanju omladinske škole, odnosno ulaganje u infrastrukturu za mlađe selekcije.

Hajduk želi da prekine dominaciju zagrebačkog Dinama i ujedno napravi iskorak u Evropi, čiji deo u grupnoj fazi nije bio još od 2010. godine kada je igrao Ligu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: