Ministar kritikuje premijera: Dozvolite Đokoviću da igra

Federalni ministar turizma Den Tihen kaže da bi Novaku Đokoviću trebalo da bude dozvoljeno učešće na Australijan openu.

Izvor: MT

Četvrtak, 28.10.2021.

10:00

Ministar kritikuje premijera: Dozvolite Đokoviću da igra
Foto: Profimedia

On nije saglasan sa odlukom premijera Danijela Endrjuza da zatvori vrata svim nevakcinisanim teniserima.

Tihen smatra da je to u suprotnosti sa "zdravim razumom" i da se svakom nevakcinisanom igraču treba dozvoliti nastup, pod uslovom da prođe dvonedeljni karantin.

"Treba da koristimo zdrav razum. Ako možemo da dovedemo igrače, posebno najbolje na svetu, i oni mogu da prođu karantin... Čini mi se da je to razuman predlog. Novak Đoković je bio apsolutni nosilac Australijan opena i jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao na ovom turniru. Bila bi šteta da ne nađemo način, posebno ako je on spreman da odradi dvonedeljni karantin", rekao je Tihen i dodao:

"Neverovatno je važno da se vakcinišete, ali ono što treba da uradimo jeste da koristimo zdravi razum. Ako postoji karantin, igrači su bezbedni, to znači da možemo da organizujemo najbolji mogući turnir."

Prvi Grend slem u sezoni na programu je od 17. do 30. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: