Pesoto pokušao samoubistvo

Izvor: MR

Utorak, 27.06.2006.

15:23

Default images

Menadžer i bivši igrač Juventusa Djanluka Pesoto, koji je danas skočio sa prozora sedišta tog kluba u Torinu, pokušao je da izvrši samoubistvo, prvi su rezultati istrage koju sprovode italijanski istražitelji, javili su mediji u toj zemlji.

Na sajtu italijanskog dnevnog lista "Korijere dela sera" objavljeno je da je Pesoto zadobio mnogobrojne frakture, unutrašnje krvarenje i da se nalazi u teškom stanju, ali lekari smatraju da njegov život nije u opasnosti.

Italijanski istražitelji, prema prvim podacima, pretpostavljaju da je Pesoto pokušao da izvrši samoubistvo. Menadžer Juventusa se navodno popeo na potkrovlje zgrade, odakle je skočio držeći u ruci brojanicu.

Tridesetpetogodišnji Pesoto, koji je deset godina igrao u Juventusu i reprezentaciji Italije, osumnjičen je za učešće u skandalu vezanom za nameštanje utakmica italijanskog prvenstva.

Novinska agencija ANSA navodi da je Pesoto nedavno bio postavljen na funkciju klupskog menadžera.

Niko u Juventusu nije želeo da komentariše incident, a kapiten reprezentacije Italije i igrač Juventusa Fabio Kanavaro napustio je konferenciju za novinare na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj kada je čuo tu vest.

Italijanski klubovi Juventus, Milan, Fjorentina i Lacio optuženi su da su nameštali utakmice domaćeg prvenstva i napravilno delegirali
sudije i druge zvaničnike za važne utakmice.

Presuda u tom slučaju očekuje se do 9. jula. U slučaju osuđujuće presude, klubovima preti prebacivanje u drugu ili treću ligu, oduzimanje titula i bodova u narednoj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: