Evra: Hteo sam da se tučem sa Vidićem na parkingu

Patris Evra, bivši defanzivac Mančester junajteda i Juventusa, objavio je nedavno autobiografiju "Volim ovu igru".

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 25.10.2021.

14:45

Evra: Hteo sam da se tučem sa Vidićem na parkingu
Foto: EPA/PETER POWELL

U jednom njenom poglavlju, Francuz opisuje detalje kada je u eri Dejvida Mojsa želeo da se potuče sa kapitenom Nemanjom Vidićem.

Evra je nedavno priznao da u jednom periodu on i Vidić nisu razgovarali puna tri meseca, ali da se sve posle sredilo i da su sada u odličnim odnosima.

"Pobedili smo Vest Brom u prvoj utakmici posle Olimpijakosa, ali smo onda kod kuće izgubili 3:0 od Liverpula, užasan rezultat. Dejvid je sazvao sastanak igrača odbrane narednog dana. Vidić se tek vraćao posle povrede i svi su već znali da na kraju sezone odlazi u Inter. Dejvid je prešao preko svih defanzivaca i izabrao da kritikuje Vidića i Fila Džonsa za loše pozicioniranje. Iznenada, Nemanja je počeo da psuje na srpskom. 'Izvini, imaš li kakav problem', pitao je Mojs Nemanju", otkriva Evra.

Vidić je rekao: "Branimo se jedan na jedan, ali Rafael i Patris su uvek visoko, misle da su napadači, morali bi da ostanu pozadi"!

Evra je uskočio u svoju odbranu:

"Moraš da preuzmeš svoju odgovornost, Nemanja! Počeli smo da sa svađamo, jedan drugog nismo čuli od dernjave, pokoškali smo se i odgurnuo sam ga. Dejvid je poludeo, rekao mi je da se smirim. Njegovi pomoćnici su nas razdvajali dok sam i dalje vikao na Nemanju sa onim, 'čekaću te posle treninga'. Moj plan je bio da čekam Nemanju posle, jer mi Dejvidovi pomoćnici ne bi dali da mu se približim dok smo unutra. Znao sam da mogu da ga vidim na parkingu i tu smo mogli da nastavimo borbu, licem u lice", priča Evra.

Francuz je otkrio i šta se posle dogodilo.

"Dok sam razmišljao o svom planu, jedan od trenera mi je rekao da Mojs želi da me vidi u kancelariji. Bio je šokiran, mislim da nikad nije video dvojicu igrača u takvoj svađi. Rekao sam da mi je žao i da nije trebalo da gurnem Nemanju.'Odakle ti je došla ta snaga", nasmejao se Mojs i dodao, 'oubioljno, ne možeđ sa Nemanjom tako" I dalje sam bio ljut, ali sam otišao kući i planirao kako da udarim Vidu sledećeg dana. Jedva da sam se smirio narednog jutra kad sam stigao na trening, ali nisam video Vidića ceo dan. Dejvid mi je rekao da ne radim ništa glupo i obećao sam mu da neću", opisao je Evra celu situaciju.

Mojs je ubrzo napustio klub dobivši otkaz posle devet meseci, a Vidić i Evra su se na kraju sezone preselili u Italiju, Nemanja je otišao u Inter, a Evra u Juventus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: