U21: SCG ispala na penale!

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Četvrtak, 01.06.2006.

21:45

Default images

Fudbalske reprezentacije Holandije i Ukrajine igraće u finalu Prvenstva Evrope za igrače do 21 godine.

Ukrajinci su posle penala pobedili selekciju SCG 5:4, pošto za 120 minuta nijedna ekipa nije uspela da pogodi gol.

Holandija je savladala Francusku rezultatom 3:2, posle produžetka. Finalni meč igra se u nedelju, uz direktan prenos na TV B92, a meča za treće mesto neće biti.

Tokom svih 120 minuta ne naročito kvalitetnog meča SCG je igrala bolje od Ukrajine, čiju mrežu su u nekoliko navrata čuvale dobre intervencije dva golmana (specijalno za penale u 117. minutu ušao Ribka).

Najbolje prilike za našu selekciju u prvom poluvremenu propustio je Purović, u četvrtom i desetom minutu, a u drugom poluvremenu šanse su imali Bane Ivanović, posle kornera, i Dušan Basta, koji je u 89. minutu uhvatio volej na centaršut Marka Lomića.
Reuters
U dodatnih 30 minuta ništa se nije značajno menjalo - tim SCG bio je bolji i stvarao je prilike, a najbolju priliku je u 120. minutu imao Boško Janković, čiji je udarac makazicama "kroz čoveka" pored stative skrenuo rezervni golman Ukrajine Ribka.

Ukrajinci su zapretili samo nekoliko puta, ali nijednom naročito ozbiljno, možda i zato što su zbog povrede već posle 20 minuta ostali bez najboljeg napadača Artjoma Milevskog.

Serija penala počela je odlično za našu selekciju, jer je penal Alijevu izvanredno odbranio Stojković. Ribka je odmah uzvratio, odbranivši šut Jankovića. Usledilo je devet vezanih pogodaka - za Ukrajinu precizni su bili Fomin, Čigrinski, Godin, Jacenko i Maksimov, a za plave Milijaš, Milovanović, Basta i Lomić.

Na kraju, odlučio je promašaj Purovića, koji je šutirao iznad prečke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

300 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: