Okuka saopštio konačan spisak

Izvor: B92

Nedelja, 14.05.2006.

13:04

Default images

Selektor mlade fudbalske reprezentacije SCG Dragomir Okuka saopštio je konačan spisak igrača koji će nastupati na EP u Portugaliji.

Od proširenog spiska 24 igrača otpali su fudbaleri Voždovca Pavlović i OFK Beograda Rajković. Pavlović će ostati na pripremama u Novom Sadu, a ako bude bilo nekih povreda on ulazi u tim kao prva zamena. Što se tiče Rajkovića procena je da bi za njega nastup na turniru bio preveliko opterećenje. Rajković je veliki talenat i njega čeka još ovakvih šampionata", rekao je Okuka na konferenciji za novinare obrazlažući odluku da se odrekne ova dva igrača.

Rajković je rodjen 1989. godine, a kasnije ovog meseca nastupaće i za U-19 reprezentaciju SCG (igrači rodjeni 1987. godine ili kasnije).

Reprezentacija se trenutno priprema u Novom Sadu gde će 18.maja odigrati meč sa lokalnom ekipom Slavije. Igrači koji nastupaju u inostranim klubovima, čija se prvenstva kasnije završavaju, okupiće se 16. maja, tri dana pre polaska u Portugaliju.

Prvi meč plavi igraju 23.maja u Barselosu od 18 i 15 protiv Nemačke.

Upitan da proceni šanse "plavih" i ko su po njemu favoriti za osvajanje titule u Portugaqliji, Okuka je rekao da šampion najverovatnije dolazi iz grupe u kojoj je naša ekipa:

"Mislim da Italijani, aktuelni šampioni, nisu jaki kao prethodnih godina. Verujem da će pobednik turnira, ili barem finalista biti iz naše grupe".

Konačan spisak igrača SCG za EP u Portugaliji:

Golmani: Vladimir Stojković (Nant), Miroslav Vujadinović (Budućnost Podgorica), Aleksandar Jović (Zeta).

Odbrambeni fudbaleri: Branislav Ivanović (Lokomotiva Moskva), Duško Tošić (Sošo), Marko Lomić, Nemanja Rnić (obojica iz Partizana), Milan Stepanov (Trabzon), Milan Biševac, Dušan Basta (Crvena zvezda).

Fudbaleri sredine terena: Simon Vukčević (Saturn Moskva), Dejan Milovanović, Boško Janković, Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Stefan Babović (Partizan), Aleksandar Trišović (Krivbas), Ivan Todorović (Zeta), Igor Burzanović
(Budućnost Podgorica).

Napadači: Mirko Vučinić (Leće), Milan Purović (Crvena zvezda), Djordje Rakić (OFK Beograd)

Evropsko prvenstvo igraće se od 23. maja do 4. juna, a "plavi" će u prvoj fazi takmičenja nastupati u grupi sa Nemačkom, Francuskom i domaćom Portugalijom.

Sve mečeve direktno će prenositi TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: