Kimih: Imam rezerve prema vakcinisanju

Fudbaler Bajerna Josua Kimih za sada odbija da se vakciniše protiv koronavirusa.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 24.10.2021.

12:45

Kimih: Imam rezerve prema vakcinisanju
Foto: Profimedia/Sven Hoppe/dpa

On je za Skaj Sport izjavio da nije protiv vakcina, ali da "nedostatak dugoročne studije" utiče na njegovu odluku da se ne vakciniše.

Kimih je rekao da i dalje preduzima sve higijenske mere predostrožnosti kako bi se zaštitio.

"Zabrinut sam zbog nedostatka dugoročnih naučnih studija. Svestan sam svoje odgovornosti. Poštujem sve higijenske mere i testiram se svaka dva do tri dana. Ipak, mislim da svako trena da donese odluku za sebe kad je reč o vakcinama", poručio je Kimih.

On je u martu 2020. godine sa timskim kolegom Leonom Goreckom osnovao inicijativu "WeKickCorona", kako bi se pomoglo himanitarnim organizacijama u borbi sa pandemijom.

Novinari "Skaja" su ga pitali zašto ne poštuje sve na šta poziva, na šta je on odgovorio da redovno donira sredstva.

Istakao je da je dao novac UNICEF kako bi oni učinili vakcine dostupne u zemljama koje ih nisu mogle nabaviti.

"Žalosno je da u ovoj debati delimo ljude na vakcinisane i nevakcinisane. Kada je neko nevaksinisan, automatski ga prozivaju da negira koronu i da je, kako kažu, antivakser. Imate mnogo ljudi koji su s razlogom zabrinuti i mislim da to moramo da poštujemo sve dok se i oni prodržavaju mera. Ne kažem da neću primiti vakcinu, samo to da imam rezerve prema tome. Apsolutno je moguće da to uradim u budućnosti", poručio je Kimih.

U Bajernu se do sada nisu vakcinisala četvorica igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: