Braga prati Zvezdu u stopu, Dinamo se praznih ruku vraća iz Beča

Fudbaleri Brage savladali su Ludogorec minimalnim rezultatom u okviru trećeg kola Lige Evrope.

Izvor:

Četvrtak, 21.10.2021.

20:40

Braga prati Zvezdu u stopu, Dinamo se praznih ruku vraća iz Beča
Foto: Profimedia

Gol odluke postigao je Rikardo Orta u sedmom minutu utakmice.

Predstavnik Bugarske je uprkos tome bio bolji protivnik u prvom delu igre, čak su stigli i do gola. Međutim, on je poništen zbog ofsajda.

Nedostajalo je ideje u nastavku, te su Portugalci sa gostovanja otišli sa čitavim plenom.

Braga je trenutno druga u grupi F sa šest bodova, odnosno jednim manje od Crvene zvezde koja drži čeonu poziciju. Ludogorec je nakon ovog poraza ostao na jednom bodu osvojenom u susretu sa Mitjilendom.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Iznenađenje večeri verovatno je priredio Rapid iz Beča koji je slavio protiv Dinama iz Zagreba rezultatom 2:1.

Najavu da ovo neće biti laka utakmica za "modre" dao je Marko Grul pogotkom u devetom minutu. Samo 15 minuta je trajalo vođstvo austrijskog predstavnika pre nego što je Mislav Oršić doneo izjednačenje.

Marko Grul nije želeo da njegov trud uzaludno propadne, te je na njega nadogradio i asistirao Hofmanu za gol u 34. minutu što je bio i konačan rezultat.

Ovaj poraz komplikuje situaciju Dinama koji sada sa utakmicom više zaostaje tri boda za vodećim Vest Hemom, dok su izjednačeni po bodovima sa Rapidom i Genkom koji ima meč manje.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Još jedan zanimljiv susret odigran je u okviru grupe D gde su nerešeno odigrali Fenerbahče i Antverpen (2:2).

Dvostruki strelac za tursku ekipu bio je Ener Valensija, ali ostaje žal s obzirom na to da je sa penala promašio potencijalnu pobedu kao i het-trik.

Malu, ličnu osvetu Mbvana Samata. Nekadašnji napadač Aston Vile dobrano je plaćen kada je iz Birmingema stigao u Istanbul, odakle je na pozajmicu letos prosleđen u Belgiju. Igrač iz Tanzanije postigao je prvi od dva gola Antverpena.

Konačan rezultat postavio je Gerkens u 62. minutu igre.
Standings provided by SofaScore LiveScore
I na preostala dva meča trećeg kola Lige Evrope viđeni su nerešeni rezultati.

Verovatno i najmanje zanimljiv susret bio je onaj koji je makar na papiru bio derbi. Bez golova nakon 90 minuta bilo je u Rimu nakon susreta Lacija i Marseja.

Taj rezultat svakako više odgovara domaćim igračima s obzirom na to da Lacio ima bod više od Francuza, ali ponajviše Galatasaraju koji pobedom nad Lokomotivom može da se odvoji na tri boda.
Standings provided by SofaScore LiveScore
U okviru grupe G Betis i Bajer su remizirali 1:1. Mreže su mirovale sve do 75. minuta kada se Borha Iglesias upisao u strelce.

Da bodovi ne ostanu u Sevilji potrudio se Robert Andrih golom sedam minuta kasnije. Podela bodova donekle odgovara obema ekipa s obzirom na to da su usamljene na čelu sa po sedam bodova.

Međutim, sve bi moglo da se promeni i iskomplikuje ukoliko Seltik savlada Ferencvaroš u okviru drugog susreta u ovoj grupi.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: