NBA ruši Evroligu? Pravi takmičenje u Evropi

Najjača košarkaška liga na svetu NBA sarađuje sa FIBA kako bi počeli pregovore oko kreiranja NBA Evrope, saznaje "Marka".

Izvor:

Četvrtak, 21.10.2021.

20:11

NBA ruši Evroligu? Pravi takmičenje u Evropi
Foto: Profimedia

To ne bi podrazumevalo da bismo videli najbolje evropske timove u istom takmičenju sa NBA ekipama, već samo novi format koji bi okupljao najbolje evropske ekipe.

Time bi se kontrola nad brendom prenela u ruke NBA koji pod svojim okriljem, sem glavne lige, ima WNBA, razvojnu "Dži" ligu, kao i NBA Afriku.

Razvojni put ove ideje podstaklo je i sve veće nezadovoljstvo među ekipama koja je dovela do odlaska Đordija Bartomeua sa direktorske pozicije.

Štaviše, komesar NBA lige Adam Silver uputio je pismo Bartomeuu u kojem ističe svoje namere. Iz NBA žele da budu oprezni i preduzmu prave korake kako ih ne bi zadesil sudbina slična onoj Superlige u fudbalu.

Kako bilo, ukoliko do ovoga dođe, sigurno je da bi to bio veliki udarac za Evroligu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: