Siti razbio Briž, Sporting utišao Istanbul

Fudbaleri Mančester sitija savladali su na gostovanju Klub Briž rezultatom 5:1, u trećem kolu grupe A Lige šampiona.

Izvor: MT

Utorak, 19.10.2021.

18:00

Siti razbio Briž, Sporting utišao Istanbul
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Očekivalo se da će šampion Engleske imati većih problema na terenu belgijskog prvaka, ali to nije bio slučaj.

Izabranici Pepa Gvardiole bili su znatno bolji rival tokom čitavog meča, a koncetracija igrača gostiju u završnici sprečila je i ubedljiviji trijumf.

"Građan" su do vođstva stigli u 30. minutu, kada je Foden maestralno prebacio čitavu odbranu Briža, Kanselo je loptu prihvatio, a onda i rutinski završio akciju.

Do pauze Siti je stigao da postigne još jedan gol, ovoga puta iz jedanaesterca, koji je u 43. minutu realizovao Rijad Marez.

Nije se mnogo čekalo na novi gol gostiju, pošto je u 53. minutu, posle kombinacije Mareza i De Brujnea, Voker savladao Minjolea.

Do kraja susreta Siti je stigao da da još jedan gol, a u 67. minutu rezervisti su bili glavni akteri. Sterling je dodao Palmeru, koji je iz daljine postigao prvenac u Evropi.

Delovalo je da je konačan rezultat postavio Vanaken u 81, međutim, samo tri minuta kasnije Marez je iskoristio dubinsku loptu i lako je pretvorio u gol.

Siti je ovom pobedom preskočio Briž na tabeli i sada ima dva boda više. Pari Sen Žermen će imati šansu da se pobedom nad Lajpcigom ponovo vrati na čelo tabele.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
U istom terminu, u okviru grupe C, do pobede je stigao Sporting na gostovanju kod Bešiktaša u Istanbulu – 4:1.

Ovaj trijumf mogao bi da bude od presudno važnosti, ako ništa drugo onda za proleće u Evropi i eventualni plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Utakmica je bila veoma interesantna, a svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu.

Najpre je Sebastijan Koates u 15. minutu posle kornera i uigrane akcije pogodio glavom.

Domaći su brzo uzvratili, takođe posle udarca iz ugla, a strelac za turski tim bio je Kanađanin Klajn Larin.

Serija pogodaka nastavljena je u 27. minutu, kada je Koates na identičan način dao i drugi gol na meču. Samo je asistent bio drugi – Paulinjo.

Do pauze Pablo Sarabija je iz penala uvećao prednost svog tima, dok je golčina Aleksa Teišeire na drugoj strani bila poništena posle VAR intervencije.

Drugo poluvreme nije bilo ni približno golgeterski zanimljivo, a nije da nije moglo. Bešiktaš je pretio preko Batšuaija i Larina, dok je Paulinjo jednom uzdrmao stativu, a drugi put prečku.

Paulinjo je na kraju uspeo da postigne gol, u 89. minutu, kada je postavio konačnih 4:1.

Tok mečeva mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: