Ledej obeležio "balkanski klasik", Partizan nepobediv VIDEO

Košarkaši Partizana trijumfovali su u "balkanskom klasiku" protiv Cibone u Zagrebu rezultatom 79:61 (22:11, 19:26, 16:13, 22:11).

Izvor: SS

Petak, 15.10.2021.

18:00

Ledej obeležio
Foto: aba-liga.com/Cibona/Mihal Jacic

Tako su crno-beli ostali jedini neporaženi tim u regionalnoj ABA ligi, sa maksimalnim skorom 4-0.

Utakmica u dvorani "Dražen Petrović" bila je veoma atraktivna, igralo se brzo i sa puno ritma na obe strane.

No, kvalitet tima Željka Obradovića i njegova šira klupa doprineli su da bodovi na kraju ipak odu u Beograd.

Iako je Partizan meč otvorio bez ijednog poena u prvih četiri minuta, već u narednih četiri je napravio seriju 18:0 koja je usmerila utakmicu u njemu željenom smeru. U još par navrata u drugoj deonici je razlika bila +14, a onda je Cibona na samom kraju poluvremena napravila seriju 10:0 i potpuno se vratila u meč pred odlazak na odmor.

Nju je nastavila i u trećoj četvrtini, a trojkom Nejta Riversa je 12 minuta pre kraja utakmice stigla do samo jednog poena zaostatka (51:50).

Potom je Cibona propustila dva šuta iz reketa za vođstvo, a na drugoj strani Nemanja Dangubić i Dalas Mur sa osam metara to su kaznili trojkama i ponovo "odlepili" Partizan.
Foto: aba-liga.com/Cibona/Mihal Jacic
Razlika je brzo postala ponovo dvocifrena i, praktično, od tog momenta Obradovićeva ekipa više nije dozvoljavala Ciboni da se približi.

Do kraja je derbi rutinski priveden kraju, a definitivan kraj najavila je trojka Radeta Zagorca sa devet metara za, do tog momenta, najvećih +14.

Nakon toga je domaći tim klonuo, publika u Draženovom domu utihnula i meč je vrlo brzo bio završen u mirnijem ritmu nego što je bio odigran u najvećem delu.
Zek Lidej bio je najbolji pojedinac susreta sa 19 poena, pet skokova i četiri asitencije, ali i mnoštvom dobrih odbrana i situacija koje ne ulaze u statistiku.

Njega je pratio Kevin Panter sa 10 poena i pet asistencija, Dalas Mur je imao devet poena, a Rade Zagorac osam.
Na drugoj strani jedini dvocifren bio je Roko Prkačin sa 14 poena i 10 skokova, a Lovro Gnjidić i Nejt Rivers su imali po devet poena.

Sva dešavanja iz dvorane "Dražen Petrović" u Zagrebu pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Podeli: