Suprug osumnjičen za ubistvo svetske rekorderke

Kenijska policija sumnjiči supruga za ubistvo svetske atletske rekorderke Agnes Tirop.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2021.

11:08

Suprug osumnjičen za ubistvo svetske rekorderke
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Na telu 25-godišnje Tirop vidljive su rane od uboda, istraga je u toku, a policija je saopštila da je suprug nestao, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Tirop je prošlog meseca u Nemačkoj postavila svetski rekord u uličnoj trci na 10 kilometara.

Ona je na Olimpijskim igrama u Tokiju zauzela četvrto mesto u trci na 5.000 metara i dvostruka je osvajačica bronzanih medalja na svetskim prvenstvima u trci na 10.000 metara.

Istražitelji su u sredu bili u kući Tirop, nakon što je njen otac dan ranije prijavio nestanak.

"Kada je policija ušla u kuću, pronašli su Tirop na krevetu, a na podu je bila lokva krvi. Oni su ustanovili da je ubodena u vrat, što nas je navelo da verujemo da je rana naneta nožem i verujemo da je to uzrok smrti", rekao je oblasni šef policije Tom Makori.

"Njen muž je i dalje na slobodi, a preliminarnim istragama utvrdili smo da je on osumnjičeni, pošto ne možemo da ga pronađemo. Policija pokušava da pronađe supruga, kako bi objasnio šta se dogodilo Tirop", dodao je.

Policija će pregledati snimke sigurnosnih kamera u kući.

Kako je preneo BBC, Tirop je imala ubodnu ranu i na stomaku.

Atletski savez Kenije šokiran je zbog prerane smrti Tirop.

"Još radimo na otkrivanju više detalja o njenoj smrti. Kenija je izgubila dragulj, koji je bio jedan od najbrže rastućih atletskih giganata na medjunarodnoj sceni zahvaljujući upečatljivim nastupima na stazi", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: