Dimitrov pomogao Đokoviću, pa poručio: Ne znam kako sam uspeo

Bugarski teniser Grigor Dimitrov učinio je veliku uslugu Novaku Đokoviću.

Izvor: MS

Četvrtak, 14.10.2021.

09:20

Dimitrov pomogao Đokoviću, pa poručio: Ne znam kako sam uspeo
EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Izbacio je Danila Medvedeva iz Indijan Velsa i ostavio ga bez sna da bar na sedam dana smeni Đokovića na vrhu ATP liste.

Dimitrov je uspeo da se vrati iz "ponora" i okrene meč u trenutku kada je gubio 6:4, 4:1 za plasman u četvrtfinale Mastersa u Kaliforniji.

"Ne znam kako sam uspeo da okrenem. Mislim da sam ostao u igri što je bilo veoma važmno. Gledao sam nekoliko njegovih mečeva, to što je uspeo da uradi u poslednjih godinu i po dana je neverovatno i nateralo me je da budem bolji. Dva poena, kod rezultata 4:1 u drugom setu, su počela da menjaju stvari u moju korist, borio sam se i iskostio šansu koja mi se ukazala", rekao je Dimitrov.

Mentalni sklop opisao je kao ključan.

"Očigledno je da ima igre nerava, pokušao sam time da se hranim. Mislim da je odlično imati ih jer to znači da vodite računa o tome da date sve od sebe do kraja. Bio sam odlučan da to uradim".

Da li je ovo bila pobeda karijere?

"Nemam nameru da je klasifikujem. Bio je sjajan meć, ali želim da igram tako stalno. Danil je igrao bolje od svih i uvek pronalazio način da vas pobedi. Divim se njegovom načinu igranja i rada. Međutim, nije kraj turnira i moram da ostanem skoncentrisan", poručio je Bugarin.

Dimitrov se u četvrtfinalu Indijan Velsa sastaje sa Poljakom Hubertom Hurkačom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: