Mateus ostao dužan Brazilcima

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Subota, 01.04.2006.

13:00

Default images

Brazilski Atletiko Paranaense saopštio je u petak da je bivši trener tog kluba Nemac Lotar Mateus napustio klub, a da nije platio telefonski račun u iznosu od skoro 6.000 dolara.

Mateus je napustio Atletiko 20. marta, i naveo da odlazi iz privatnih razloga.

U petak, Atletiko je saopštio da je Mateus, koji je u tom klubu bio manje od tri meseca, napravio telefonske račune od ukupno 13.000 reala (5.915 dolara). Klub je postavio te telefonske račune na svoj internet sajt, navodeći da je Mateus dužan da ih plati.

Neplaćeni računi bili su "prvi razlog zbog kojeg je Mateus napustio Atletiko", naveo je klub na sajtu u kratkom saopštenju.
Portparol kluba Tatjana Ribeiro odbila je da precizira stav kluba i navela je da Atletiko nema šta da doda. Takođe je odbila da odgovori da li je Mateus obavešten o ovom dugu.

Direktori Atletika bili su veoma ljuti zbog načina na koji je Mateus dao ostavku. On je to objavio u intervjuu nemačkim medijima, a Atletiko je nekoliko dana čekao na zvanično obaveštenje (pismo kojim je otkazao ugovor na donjoj slici).

Mateus je za Atletiko potpisao 11. januara, pošto je napustio mađarsku reprezentaciju, gde je bio selektor. Prethodno, on je bio trener beogradskog Partizana.

Kao igrač, Mateus je rekorder Nemačke sa 150 utakmica za nacionalni tim. Bio je najbolji igrač Evrope 1990. godine, a 1991. proglašen je za igrača godine u izboru FIFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: