Zvezda donela 12. mesto, Partizan osvojio ukupno više poena

Ovih dana dosta se govori o nacionalnom UEFA koeficijentu, a raspravu je dodatno "podgrejao" generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić.

Izvor: MT

Petak, 08.10.2021.

16:50

Zvezda donela 12. mesto, Partizan osvojio ukupno više poena
Srdjan Stevanovic/Starsport

On je u izjavi za "TV Pančevo" kazao da su crveno-beli najzaslužniji za visok plasman Srbije na ovoj listi, te da će od toga benefite imati i najveći rival, Partizan.

Srbija je trenutno 12. na starom kontinentu, a ukoliko tu i ostane, u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2023/24. imaće dva predstavnika.

U poslednjih pet sezona, Zvezda je osvojila 22 boda više za koeficijent od Partizana, međutim, ukoliko bismo otpisali bodove crno-belih, Srbija bi, umesto 12, bila 24. što bi bilo dovoljno za start kvalifikacija za elitno takmičenje od prve runde, naravno jednog kluba.

Takođe, ukoliko gledamo bodove naših klubova od samostalnosti, 2006. godine, najviše poena je sakupio Partizan – 96, aktuelni šampion je osvojio 83,5, dok su mnogo ispod Vojvodina sa 28, odnosno Čukarički sa 12 bodova.

Ako gledamo zbirno, pored "večitih" rivala, u Evropi je igralo još 12 srpskih klubova, koji su zajedno sakupili tek 60,5 bodova. Niko od njih nije uspeo da se domogne grupne faze nekog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

196 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: