Crvena zvezda sklopila saradnju sa KK Singidunum u kolicima

Košarkaški klub Crvena zvezda sklopio je saradnju sa Košarkaškim klubom Singidunum u kolicima, kako bi se pomoglo da se ovaj sport dovede na znatno viši nivo.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2021.

15:25

Crvena zvezda sklopila saradnju sa KK Singidunum u kolicima

Predsednik Košarkaškog saveza u kolicima Vladimir Kuzmanovic rekao je da je ideja da se KK Singidunum u kolicima kroz Crvenu zvezdu promoviše.

"Mogu da budem presrećan što je i pet srpskih klubova iz Aba lige prihvatilo poziv. Malo vas zna da smo napravili istorijske uspehe plasmanom u B DIiviziju, medju 17 u Evropi. Mali broj ljudi zna za ovaj sport, a osoba da invaliditetom prema statistici ima 10 odsto. Košarka u kolicima je jedini sport osoba sa invaliditetom sa istim pravilima", rekao je Kuzmanović na koferenciji za medije.

Direktor crveno-belih Filip Sunturlić istakao je važnost saradnje.

"Nadamo se da će način na koji smo postavili stvari, osmislili projekat i ideju da će skrenuti pažnju na paraolimpijske sportove. Pre pet godina smo pokrenuli ideju za ligu košarke u kolicima. Bićemo tu za sve što je potrebno, da damo maksimalnu podršku. Drago mi je sto ovaj projekat imaju sluha i drugi klubovi u Srbiji. Zvezda je napravila iskorak i pokazala da na drugi način možemo da shvatamo sport", rekao je Sunturlić.

Trener KK Singidunum u kolicima Željko Chirković zahvalio je Zvezdi na ukazanom poverenju i pozvao je sve osobe sa invaliditetom da se bave sportom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: