Ledej i Smailagić vodili Partizan do nove pobede u Hrvatskoj

Košarkaši Partizana savladali su na gostovanju Split rezultatom 69:59, u prvom meču drugog kola ABA lige.

Izvor: MT

Četvrtak, 30.09.2021.

16:00

Ledej i Smailagić vodili Partizan do nove pobede u Hrvatskoj
Foto: ABA/Split/Ivica Cavka

Izabranici Željka Obradovića su tako, nakon trijumfa u Zadru, slavili i u drugom gradu na hrvatskom primorju i tako uspešno okončali mini-turneju.

Partizan je praktično tokom većeg dela meča imao dvocifreno vođstvo, koje su ispustili u poslednjem kvartalu, međutim, odbili su nalet rivala i na kraju slavili.

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Zek Ledej sa 15 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

Dabl-dabl je ostvario, takođe, i Alen Smailagić – 12 poena, 13 skokova i pet završnih dodavanja.

Blizu dvocofrenog učinka je bio Dalas Mur sa devet poena, dok su po sedam ubacili Jam Madar, Kevin Panter i Gregor Glas.

Kod Splita se istakao Toni Perković sa 17 poena i on je jedini bio dvocifren.
Foto: ABA/Split/Ivica Cavka
Na početku utakmice poeni su se postizali maltene isključivo van linije 6,75m, crno-beli su vezali tri i tako stekli opipljiviju prednost.

Domaći su malo po malo uspeli da uhvate ritam i priključak, vrate se sa -10, da bi rezultat posle prvog kvartala bio 17:15 za Partizan.

Gosti su ponovo ubacili u veću brzinu i vratili ubrzo dvocifreno vođstvo, a domaće je od većeg zaostatka čuvalo isključivo to što su se izabranici Željka Obradovića mučili sa linije za slobodna bacanja, te imali izgubljene lopte.

Split jednostavno ništa nije mogao da pogodi, tako da su mogli da budu zadovoljni što su na poluvremenu gubili "samo" 38:24. Ako pogledamo njihov šut za tri (1/20), sve je jasno.

Split je znatno bolje odigrao treći kvartal, dobio ga 19:15, uz sjajan završetak, trojkom Ukića uz zvuk sirene.

Tokom ovog perioda Alen Smailagić je vukao crno-bele, koji je prvi došao do dabl-dabla, a pomoć u tim trenucima je imao i u Zeku Ledeju.

Poslednju četvrtinu domaći su započeli jako dobro i na krilima Perkovića i njegove tri trojke, Split se vratio u utakmicu.

Ipak, Madar i Panter su poenima odbili taj nalet domaćih, da bi u završnici crno-beli uspeli da sačuvaju vođstvo i ostvare trijumf.

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92:
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: