Osaka se brzo predomislila – uskoro se vraća na teren

Četvorostruka Grend slem šampionka, Japanka Naomi Osaka najavila je da će se uskoro vratiti tenisu

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

13:25

Osaka se brzo predomislila – uskoro se vraća na teren
EPA/JUSTIN LANE

Osaka je ranije ovog meseca napravila pauzu nakon što je njen put ka odbrani titule na Otvorenom prvenstvu SAD prekinula kasnija vicešampionka Lejla Fernandes u trećem kolu.

Ova 23-godišnja teniserka prethodno je propustila Rolan Garos i Vimbldon kako bi se fokusirala na svoje mentalno zdravlje.

"Znam da ću ponovo igrati", rekla je Osaka, prenosi Bi-Bi-Si.

Ona je dodala da će se njen povratak na teren desiti "verovatno uskoro".

"Opet je počelo da me vuče", rekla je Osaka.

Povlačeći se sa Rolan Garosa, Osaka je otkrila da je "trpela duge napade depresije" otkako je osvojila svoju prvu grend slem titulu na Ju Es Openu 2018. godine.

Vratila se za Olimpijske igre u Tokiju, gde je upalila olimpijski plamen na svečanom otvaranju, ali je poražena u trećoj rundi.

Sedma teniserka sveta je rekla da je niz teških mečeva uzeo svoj danak i da je to kulminiralo eliminacijom sa Ju Es Opena.

"Nekada sam volela takmićenje... Dugački mečevi su mi bili zabavni. Nedavno sam počela da osećam da sam pod stresom i trebao mi je odmor", rekla je Osaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: